Головна  →  Новини  →  29 січня 2024

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди Дня пам’яті Героїв Крут

Шановні печеряни!

29 січня Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут. 

Подвиг студентів, які полягли у бою на Чернігівщині 1918 року, став символом звитяги української молоді в боротьбі за незалежну Україну. Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку боронити її.

Подвиг Героїв Крут, які своєю кров’ю окропили рідну землю в боротьбі за волю та суверенність, навічно залишиться у пам’яті потомків, як символ національної честі та гідності.

Нескорений дух, патріотизм і любов до України сьогодні демонструють нащадки наших славних предків – захисники та захисниці рідної землі, які проявляючи неабияку відвагу, героїзм, жертовність та незламність духу, виборюють майбутнє, про яке мріяла не одна генерація українських патріотів.

Безумовно, битва під Крутами – непересічна історична подія, що є прикладом для сучасного покоління, яке відстоює незалежність Української держави у російсько-українській війні.

І вже не сотні, а сотні тисяч сильних духом молодих хлопців і дівчат захищають цілісність і свободу нашої держави.

Герої не вмирають, вони живуть у нашій пам’яті, у тих, хто продовжує їхню справу.

Пам’ятаємо! Шануємо! Переможемо!

Слава Україні! Героям слава!

Перейти до спискуВерсiя для друку