Головна  →  Новини  →  26 січня 2024

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Наталії Кондрашової з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

Шановні співвітчизники!

27 січня, у день звільнення в’язнів найбільшого нацистського концтабору Освенцим, у світі вшановують пам’ять жертв Голокосту.

У період Другої світової війни геноцид, влаштований нацистським режимом, призвів до знищення третини усіх євреїв у світі та представників низки інших національностей. Подібним злочинам немає виправдання і терміну дії!

Для нашого народу символом Голокосту став Бабин Яр, де нацисти знищили 150 000 євреїв та представників інших національностей.

Пройшовши через страхіття Голодомору 1932–1933 років та зіштовхнувшись із проявом нацизму по відношенню до українців у 21 столітті, ми, як ніхто інший, розуміємо біль єврейського народу… Це наш спільний біль, який щемить у наших серцях, ятрить рани нашої багатостраждальної землі.

Сьогодні, у День скорботи та пам’яті, схилімо голови у спомині про тих, чиї життя забрали страшні події минувшини, та згадаймо українців, які, ризикуючи власним життям, рятували в’язнів нацистських концтаборів.

Нині Україна протистоїть найбільшому злу у світі – росії, яка нахабно повторює злочини проти людства. Але я впевнена, що світло переможе темряву і російські вбивці будуть покарані!

Зробимо все можливе, щоб найбільші суспільні цінності – свобода, гуманізм, мир та злагода панували на нашій землі.

Перейти до спискуВерсiя для друку