Головна  →  Новини  →  22 червня 2023

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

22 червня – День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні

Щороку 22 червня наш народ вшановує світлу пам'ять мільйонів українців, життя яких обірвала Друга світова війна. Горем і болем вона увірвалась в кожну українську домівку, кривавою лінією пройшла через кожне серце, кожну долю.

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні викликає глибокі почуття скорботи, вдячності та єднання всього українського народу.

Друга світова війна відкрила для українців руйнівну «силу» обох тоталітарних режимів. Усім відомі злочини нацистів на окупованих територіях України (Голокост, розстріли мирного населення, спалення сіл тощо). Водночас тривалий час замовчувались численні злочини комуністичного режиму на нашій землі (розстріли політичних в'язнів у Західній Україні в червні-липні 1941 року, знищення центру Києва восени 1941 року, підрив Дніпрогесу тощо).

Ніколи не забудемо злодіяння радянського, а тепер і російського, тоталітарного режиму. Жива пам'ять дає наснагу боротися з цим злом!

Цього скорботного дня схилимо голови у хвилині мовчання перед пам’яттю мільйонів полеглих воїнів, невинних жертв, чиї життя забрала війна. Ми продовжуємо боротися і поборемо!

Будьмо сильними, пам'ятаймо трагічні сторінки історії, віримо в ЗСУ,  допомагаймо і підтримуємо один одного!

Вічна пам'ять загиблим! Честь і слава живим героям!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку