Головна  →  Новини  →  9 травня 2023

Цьогоріч, 9 травня, Україна вперше разом з усім вільним світом відзначає День Європи

Цьогоріч, 9 травня, Україна вперше разом з усім вільним світом відзначає День Європи

Шановні українці, печеряни, з Днем Європи!

Цього року, 9 травня, вперше, згідно з Указом Президента України Володимира Зеленського, разом з усією Європою, з усім вільним світом, ми відзначаємо День Європи. Бо Україна – невід’ємна частина цього вільного світу.

Єдність вільних народів допомогла перемогти нацизм у часи Другої світової війни. Так само й сьогодні країни Європи є нашими вірними союзниками у боротьбі за свободу, незалежність та цінності, які є важливими для нас.

«Багато років тому на нашому континенті була встановлена традиція святкування Дня Європи для відзначення досягнутих миру та єдності. Сьогодні єдність на нашому континенті наближає нас до відзначення першого дня нашого миру. Чесна пам’ять про минуле завжди зміцнює віру в майбутнє. Сьогодні, віддаючи належне найбільш важливій перемозі ХХ століття, ми всі чекаємо та наближаємо новий великий день – нової перемоги. Нашої перемоги. День перемоги України. Безумовно, спільної. Яку ми здобудемо разом з усіма, хто нам зараз допомагає», – наголосив Президент України. – «9 травня ми будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм».

В ці темні часи ЄС стоїть поруч з Україною, підтримуючи наш вибір європейського майбутнього.

Разом – ми сильні!

З Днем Європи!

Перейти до спискуВерсiя для друку