Головна  →  Новини  →  8 травня 2023

8 травня Україна відзначає День памʼяті та примирення

8 травня Україна відзначає День памʼяті та примирення

Щороку у ці травневі дні Україна разом з усім світом відзначає День пам’яті та примирення і річницю з Дня перемоги над нацизмом. Ми віддаємо данину глибокої поваги всім людям, завдяки яким стала можливою перемога Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні.

Війна 1939-1945 років стала кривавою і жорстокою сторінкою в історії людства.

Нині, як і в часи Другої світової війни, Україна протистоїть агресору. Однак тепер це – путінська росія.

Сучасна  війна, з якою москва увірвалася на наші землі, також супроводжується жахливими воєнними злочинами, численними невинними жертвами й пекучим болем втрат. 

Східні сусіди не засвоїли трагічний урок минувшини, у той час, як для всього цивілізованого світу День пам’яті та примирення символізує не тріумф переможців над переможеними, а є застереженням: диктатори завжди прагнуть задовольнити імперські амбіції збройним шляхом, ультиматумами, агресією, анексією.

Українці на боці антигітлерівської коаліції свого часу зробили значний внесок у перемогу над нацизмом та союзниками гітлерівської Німеччини. І скільки б не спливало часу, ми пам’ятаємо наших героїв, хто ціною власного життя захистив рідну землю, та віддаємо шану ветеранам війни, доземний уклін і безмежна вдячність вам!

Після перемоги у російсько-українській війні наша держава та український народ отримають нове державне свято перемоги над рашизмом – сучасним нацизмом, що об’єднає все суспільство.

Бажаємо всім захисникам Вітчизни міцного здоров’я на довгі літа, мирного неба над головою, сили духу, незламної віри, оптимізму, миру і злагоди!

 

 

 

 

 

 

 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку