Головна  →  Новини  →  8 жовтня 2015

Співпраця Пенсійного фонду та органів державної виконавчої служби

25 вересня 2015 року в приміщенні відділу державної виконавчої служби Печерського районного управління юстиції у м.Києві відбулась чергова робоча нарада представників Пенсійного фонду району та виконавчої служби.

На нараді також були присутні начальник юридичного управління Головного управління Пенсійного фонду України в м. Києві Окостень Сергій Миколайович та завідувач сектору аналітики та статистики управління ДВС Головного територіального управління юстиції у м. Києві Озадовський Руслан Юрійович.

Основною темою зустрічі було питання ефективності взаємодії структур в частині своєчасності та повноти вжиття виконавчих дій по стягненню заборгованості з платників до Пенсійного фонду.

Начальник управління ПФУ в Печерському районі м. Києва Аюпова Наталя Георгіївна ознайомила присутніх з останніми звітними даними управління.

Так, станом на 01.09.15 загальна сума заборгованості склала  48,7 млн.грн, в т.ч. по страховим внескам-25,6 млн.грн, по відшкодуванню наукових пенсій-4,6 млн.грн, по відшкодуванню пільгових пенсій-18,5 млн.грн.

Із загальної суми боргу  дієвий борг становить 22,2 мнл.грн.  До органів ДВС, з метою примусового стягнення, направлено документів на 25,2 млн.грн, надійшло від заходів ДВС лише 2,5 млн.грн.

Начальник юридичного відділу управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м.Києва  Прокопець Тетяна Сергіївна зауважила, що з початку року спеціалістами управління проведено 207 ознайомлень з виконавчими провадженнями та 6 спільних нарад.

Тетяна Сергіївна звернула увагу на певні нюанси, які виникають при складанні щоквартальних актів звірки між Пенсійним фондом та органами ДВС, на необхідність покращення організації взаємодії при виконанні рішень суду, вимог про сплату боргу, рішень про застосування фінансових санкцій та штрафів.

Начальник відділу ДВС Печерського району Воробйов Олексій Володимирович запевнив присутніх, що виконавча служба готова активізувати свою роботу, проте зауважив, що виконавці вимушені неефективно витрачати час та матеріальні ресурси при повторному неодноразовому опрацюванні виконавчих документів по недієвих боржниках.

Олексій Володимирович запропонував представникам Головних управлінь ініціювати розгляд  даного питання на відповідному вищому рівні, адже це дасть змогу оптимальніше та ефективніше співпрацювати нашим структурам для погашення заборгованості перед Пенсійним фондом України.

Наприкінці зустрічі Наталя Аюпова акцентувала увагу, що погашення заборгованості не лише сприятиме наповненню бюджету Пенсійного фонду, а й забезпечить права застрахованих осіб, які мають трудові відносини з боржниками, на гідне пенсійне забезпечення.

Перейти до спискуВерсiя для друку