Головна  →  Новини  →  19 серпня 2015

Пільги по обчисленню стажу за час перебування на військовій службі

Згідно Закону України « Про пенсійне забезпечення» № 1788 стаття 57  військова служба у складі діючої армії у період бойових  дій, у тому числі при виконанні інтернаціонального обов'язку,  а  також перебування в партизанських загонах і з'єднаннях  зараховується до стажу роботи на пільгових  умовах  у  порядку,  встановленому  для обчислення строків цієї служби при призначенні пенсій  за  вислугу років військовослужбовцям.

Згідно з Порядком обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам, мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та членам їхніх сімей, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 року № 393, участь у бойових діях у воєнний час зараховується до вислуги років із розрахунку  один місяць служби за три місяці.

Таким чином, при призначенні пенсії відповідно до Закону України « Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» № 1058 військова служба зараховується до стажу роботи  в календарному обчисленні,  а в разі участі в бойових діях під час проходження цієї служби —  один місяць служби за три місяці.  

Для підтвердження військової служби, служби в органах державної безпеки, розвідувальних органах приймаються: військові квитки; довідки військових комісаріатів, військових частин і установ системи Міноборони, Держкомкордону, Головного управління командуючого Національною гвардією, Управління охорони вищих посадових осіб України, органів управління інших військових формувань, що утворюються Верховною Радою України, Служби безпеки, Держспецзв’язку, Держспецтрансслужби; довідки архівних і військово-лікувальних установ. Для підтвердження служби в органах внутрішніх справ приймаються довідки, які видаються в порядку, встановленому МВС.

За більш детальною інформацією рекомендуємо звертатись до громадської приймальні управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Кловський узвіз, буд. 14А. Приймальні дні та години: понеділок-четвер 9:00-18:00; п’ятниця: 9:00-16:45; обідня перерва: 13:00-13:45. Телефони для довідок: 280-71-92, 280-71-15.

Перейти до спискуВерсiя для друку