Головна  →  Новини  →  3 квітня 2015

Виїзний прийом прокурора в управлінні Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва

25 березня 2015 року в приміщенні Управління ПФУ в Печерському районі м. Києва прийом громадян проводив перший заступник  прокурора району Олександр Авдєєнко.

Зокрема, Олександра Андрійовича цікавила організація та процес ведення прийому громадян в управлінні, рівень та повнота наданих консультацій  пенсіонерам та застрахованим особам.

Нагодою поспілкуватися з прокурором скористалася громадянка Шевченко С., яку турбувало питання невиконання Пенсійним фондом рішення суду щодо нарахування та виплати ій коштів як дитині війни (рішення від 2011 року).

В присутності прокурора, начальником управління Аюповою Наталею, громадянці надана повна інформація по справі.

Наталя Георгіївна звернула увагу пані Шевченко на те, що  3 вересня 2014 року Кабінетом Міністрів видано постанову №440, яка стосується рішення судів про зобов’язання Управління провести перерахунок та виплату пенсій згідно ст.6 ЗУ “Про соціальний захист дітей війни”, які видані або ухвалені до 01 січня 2013 року.

Пенсіонерці покроково були розписані необхідні дії з її боку, та перлік документів, які потрібно надати  до органу державної виконавчої служби для подальшої передачі до органів казначейства з метою погашення заборгованості по виплаті пенсій  згідно ЗУ “Про соціальний захист дітей війни”.

Начальник управління зазначила, що погашення даної заборгованості здійснюється казначейством в межах бюджетних асигнувань, визначених законом про Державний бюджет України на відповідний рік. На сьогодні Держава проводить інвентарізацію цієї заборгованості перед пенсіонерами. В подальшому, при закладенні до Державного бюджету України вищезазначених витрат,  громадяни зможуть отримати відсудженні по закону виплати згідно рішень суду, винесених  до 01.01.2013 року.

Олександр Андрійович зі своєї сторони також надав пенсіонерці відповідні рекомендації.   

На даному виїзному прийомі Олександр Авдєєнко мав змогу поспілкуватисья з пенсіонерами та застрахованими особами, з працівниками управління Пенсійного фонду. Останніх цікавили питання, що стосуються  співпраці органів прокуратури та органів Пенсійного фонду в частині вжиття спільних заходів для зменшення заборгованості по сплаті страхових внесків та зборів до Пенсійного фонду, відшкодування переплат пенсій,  які виникли в наслідок неповідомлення пенсіонерами про працевлаштування.

Виїзний прийом першого заступника прокурора району Олександра Авдєєнка тривав три години. За цей проміжок часу було прийнято 7 відвідувачів з різних питань, проте більша кількість громадян цікавилась змінами в пенсійному законодавстві, а саме ЗУ від 02.03.2015 №213, яким внесено зміни до порядку виплати пенсій працюючим пенсіонерам – державним службовцям, прокурорам, науковцям, депутатам.

Підводячи підсумки виїзного прийому Олександр Андрійович зазначив,  що даний захід був корисним та інформаційним як для відвідувачів так і для представника прокуратури району: адже саме на “живому” прийомі в управлінні Фонду Олександр Андрійович мав змогу почути нагальні питання громадян, увійти в суть, розібратися та знайти можливі та раціональні шляхи їх вирішення в правовому полі.

По закінченню прийому було прийнято рішення і надалі продовжувати проведення спільних прийомів представників прокуратури  та Управління Фонду в Печерському районні м. Києва.

Щодо дати та місця проведення наступного виїзного прийому першого заступника прокурора району Авдєєнка О.А. буде повідомлено окремим оголошенням від управління ПФУ в Печерському районі м.Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку