Головна  →  Новини  →  16 березня 2015

С. Мартичнук: «Ми повинні зробити все, щоб талановита молодь залишилась в Україні!»

С. Мартичнук: «Ми повинні зробити все, щоб талановита молодь залишилась в Україні!»

Про це заявив голова Печерської РДА Сергій Мартинчук 12 березня під час інспектування одного з найкращих загальноосвітніх навчальних закладів України – ліцею «Лідер». Фотозвіт.
 
Києво-Печерський ліцей №171 «Лідер» - це справжнє інтелектуальне та освітнє надбання країни. Починаючи з 1990 р. педагогічним колективом ліцею були розроблені та послідовно втілені в життя низку новаторських ідей та проектів. Основною метою педагогічного експерименту обрано створення і апробацію моделі авторського загальноосвітнього навчального закладу нового типу в умовах диференційованого і особистісно-орієнтованого навчання та інформатизації освіти.
 
З 1995 по 2014 рр. учні ліцею здобули 45 призових місця на Всесвітніх олімпіадах, 2810 призових місць на міських олімпіадах, 315 призових місць на олімпіадах загальнодержавного рівня, 5113 призових місць на олімпіадах районного рівня. Серед всесвітніх досягнень слід визначити, що 43 призові місця на всесвітніх олімпіадах з базових предметів (11 золотих, 17 срібних та 16 бронзових медалей) з математики, інформатики, біології, географії, фізики, 2 медалі на всесвітній Мендєлеєвській олімпіаді з хімії.
 
Під час візиту керівник району разом з директором закладу Дмитром Кравченко ознайомився із ходом навчального процесу та оглянув класи, а також зупинився біля стенду почесних випускників ліцею, переможців міжнародних олімпіад, які вже працюють на високих посадах в таких компаніях, як Google або найпрестижніших університетах світу.
 
«Щороку Україна втрачає щонайменше 2 тис. конкурентоспроможних талановитих молодих людей. Усі ці втрати пов’язані з тим, що молодь не має можливості реалізувати себе вдома. З цією метою ми впровадили в Печерському районі пілотний проект по залученню лідерів шкільного самоврядування до співпраці. Кожної останньої п’ятниці місяця школярі проходять свого роду стажування в відділах та службах райдержадміністрації. Коли я бачу зацікавленість в очах дітей – я розумію ця програма реально працює і ми допомагаємо талановитій молоді знайти себе. Сподіваюсь деякі з цих учнів повернуться після навчання та продовжать працювати на місцеву громаду рідного Печерського району. Ми повинні зробити все, щоб талановита молодь залишилась в Україні!Впевнений, саме ці майбутні лідери побудують нову Україну!», - зазначив Сергій Мартинчук.
 
Ліцей «Лідер» має багаторічну проблему - приміщення навчального закладу за адресою: вул. Лейпцизька, 11-А перебуває у аварійному стані, розраховане лише на 800 учнів, а в ліцеї навчається більше 1100 учнів. Колектив закладу звернувся до Сергія Мартинчука посприяти терміновій реконструкції та добудові навчального закладу. Зараз ліцей має план реконструкції та землевідведення.
 
ДОВІДКА. 1 вересня 1961 року відкрилася 171 школа (тоді вона називалася Київською середньою загальноосвітньою трудовою політехнічною школою з виробничим навчанням № 171). Перші два роки школа функціонувала в будівлі по вул. Івана Кудрі, 22А, а з 1 вересня 1963 школа знаходиться в будівлі на вул. Лейпцизькій, 11А.
 
В ліцеї було виховано двох абсолютних чемпіонів світу з математики та інформатики:

- Федорчук Максим – абсолютний чемпіон світу серед учнів з математики 1999 року; випускник Массачусетського технологічного інституту, аспірант та викладач Гарвардського університету;
- Знов’як Юрій – вперше в історії України абсолютний чемпіон світу з інформатики 2005 року, студент Київського національного університету ім. Т.Шевченка;
 
У 2006 році випускниця ліцею Добровольська Галина стала призером програми математичних досліджень Массачусетського технологічного інституту.
 
З 1987 року навчальний заклад очолює Дмитро Григорович Кравченко.Вчитель-методист, кандидат філософських наук, нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ-го ступеня, Грамотами управління освіти Печерського району м. Києва, Головного управління освіти м. Києва, Міністерства освіти і науки України, знаком «Відмінник освіти», «Подякою Голови Печерської райдержадміністрації м. Києва», «Почесною подякою мера м. Києва». В 2008 році присвоєне звання «Заслужений працівник освіти України».

Перейти до спискуВерсiя для друку