Головна  →  Новини  →  2 березня 2015

С. Мартинчук: «Люди з інвалідністю, не залишаться поза увагою печерської влади»

С. Мартинчук: «Люди з інвалідністю, не залишаться поза увагою печерської влади»

27 лютого в Печерській РДА відбулося урочисте вручення 21 інвалідного візка людям з обмеженими можливостями – мешканцям Печерського району. Фотозвіт.
 
Звертаючись до учасників зустрічі, Сергій Мартинчук зазначив, що люди з інвалідністю, не залишаться поза увагою районної влади. «Це тільки початок. В Печерському районі понад 4000 інвалідів, із них більше 100 дітей та 106 мешканців з обмеженими можливостями руху. Найближчим часом ми знайдемо приміщення, де буде встановлено найсучасніше медичне обладнання – для повного професійного безкоштовного медичного обстеження.

Також окремим моїм дорученням у всіх будинках комунальної та інших форм власності будуть встановлені пандуси, щоб люди відчували себе не інвалідами, а повноцінними громадянами. Саме тому, створення безбар’єрного середовища в Печерському районі є стратегічним пріоритетом діяльності районної державної адміністрації», - відзначив С. Мартинчук.
 
Усі візки надсучасні, американського виробництва, завдяки яким люди з обмеженими можливостями зможуть вільно дістатися до будь - якого місця. У зв’язку з тим, що більша частина інвалідів за станом здоров’я особисто не змогли бути присутні на заході, інвалідні візки отримали їх законні представники.
 
Сергій Мартинчук подякував Міжнародному благодійному фонду «Українські реформи» та особисто Гагіку Григоряну. «Дуже приємно, що в цей тяжкий час, є такі люди з великої букви - справжні меценати, які надають допомогу людям з обмеженими можливостями».

По закінченню заходу мешканці подякували Сергію Мартинчуку та меценатам за увагу і такі життєвонеобхідні для людей подарунки. Хочеться вірити, що ця допомога зможе хоч якось поліпшить побут і життя тих печерян, котрі не мають можливості вільного пересування.

Зазначимо, що за сприяння голови Печерської РДА Сергія Мартинчука в районі розпочинає роботу програма із забезпечення людей з обмеженими можливостями інвалідними візками. Подібні акції будуть проводитися в Печерському районі і далі. В планах райдержадміністрації до літа передати мешканцям району ще 40 сучасних візків.

Перейти до спискуВерсiя для друку