Головна  →  Новини  →  27 березня 2024

Наталія Кондрашова привітала театральні колективи з професійним святом

Сьогодні, 27 березня, світова спільнота відзначає Міжнародний день театру. Чим же стали театри для українців в умовах сьогодення? Місцем надпотужної терапії, яка рятує, відновлює психологічний стан та надихає на життя!

Давня дружба і творча співпраця пов’язують упродовж багатьох десятиліть театри з Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією.

На території Печерського району знаходяться 6 театрів: Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка, Київський національний академічний театр оперети, Академічний театр юного глядача на Липках, Київський академічний театр ляльок, Київський академічний театр на Печерську, Київський академічний театр «Золоті ворота».

Голова Печерської райдержадміністрації Наталія Кондрашова привітала театральні колективи з професійним святом. Зокрема, особисто завітала до Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка та Київського національного академічного театру оперети, який цьогоріч відзначає поважний ювілей – 90 років від дня заснування!

Ми пишаємося тим, що на печерських пагорбах, овіяних тисячолітньою історією, функціонують найдавніші театри, у яких   працювали визначні постаті не лише в театральній, а й у громадсько-політичній сфері, які працювали в ім’я становлення української національної свідомості – Марія Заньковецька, Марко Кропивницький, Панас Саксаганський, Микола Садовський, Наталія Ужвій, Амвросій Бучма, Гнат Юра, Галина Яблонська, Богдан Ступка та інші.

Сьогодні ж, попри жахливі реалії війни та різні труднощі, театри продовжують працювати і дарувати позитивні емоції українцям, допомагають військовим і постраждалим унаслідок російської агресії, пропагують і примножують українську культуру.

Бажаємо вам, дорогі працівники театру, щоб вдавалися всі акторські ролі, гучних прем’єр та аншлагів, нагород і оплесків, любові глядачів і задоволення від роботи! Разом до Перемоги!

Перейти до спискуВерсiя для друку