Головна  →  Новини  →  13 лютого 2023

Печерська РДА та мерія 15-го округу міста Париж підписали Декларацію про наміри співпрацювати

Днями відбулася робоча зустріч голови Печерської РДА Наталії Кондрашової і мера 15-го округу Парижа Філіпа Гужона.

Наталія Кондрашова детальніше ознайомила почесного колегу з Франції з багатовіковою історією центрального району столиці України, а також розповіла про співпрацю з іншими європейськими містами-побратимами Печерська, зокрема, французьким Санлісом.

«Рада вітати Вас у стінах Печерської районної в місті Києві державної адміністрації. Прикро, що наша зустріч проходить в умовах, коли в Україні триває війна, проте такі сьогоднішні реалії. До початку повномасштабної російської агресії ми мали план розвитку району, створення ще комфортніших умов для життєдіяльності печерян, але війна все змінила. Тепер наша головна мета – Перемога, і все робимо задля цього», – сказала очільниця Печерської РДА.

У свою чергу, Філіп Гужон подякував за теплий прийом та повідомив, що в Україні він не вперше. За його словами, від початку збройної агресії росії 15-ий округ Парижа всіляко підтримував Україну, у тому числі гуманітарною допомогою. Після повномасштабного вторгнення у лютому минулого року ця підтримка посилилася.

«15-ий округ Парижа – потужний адміністративний центр, найбільш густонаселений, розташований на лівому березі Сени. У нашому окрузі розміщений центр біженців з України. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб українці почувалися комфортно вдалині від Батьківщини у цей важкий період», – зауважив пан Гужон.

У ході робочої зустрічі, з метою зміцнення ділових відносин, Наталія Кондрашова та Філіп Гужон підписали Декларацію про наміри
між мерією 15-го округу міста Париж
і Печерською районною в місті Києві державною адміністрацією співпрацювати у сферах управління, економіки, культури, туризму, освіти та навколишнього середовища.

«Мені приємно, що коло друзів і ділових партнерів Печерська розширюється. Упевнена, що наша співпраця буде міцною і плідною», – підсумувала очільниця Печерської РДА.

На завершення свого візиту Філіп Гужон вручив Наталії Кондрашовій почесну медаль 15-го округу міста Париж, якою нагороджують особливих людей в контексті дружби та співробітництва. Від української сторони мер отримав цінні фотокниги, що відтворюють історію та ілюструють архітектуру Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку