Головна  →  Новини  →  5 жовтня 2021

Ще один «Камінь спотикання» з’явився на мапі Печерського району

У Києві продовжують встановлювати  нові «Камені спотикання». Так, сьогодні на Печерську на вулиця архітектора Городецького, 1-3/11 закладено камінь спотикання на честь Іди Цейтлін.

На заході із закладання каменю були присутні заступник голови Печерської райдержадміністрації Анатолій Невмержицький, керівниця  відділу культури, освіти та національних меншин Посольства Федеративної Республіки Німеччини Катаріна Шаупп-Карманн та начальниця відділу культури Печерської райдержадміністрації Діана Маринич.

На сьогоднішній день, це вже другий камінь який встановлено на Печерську  в рамках проєкту «Один камінь, одне життя – 80 каменів спотикання для Києва».

Іда Цейтлін (Садовська)  закінчила Київську консерваторію за класом фортепіано. 30 вересня 1941 року йшла у Бабин Яр з майже дворічною донькою на руках. На шляху до Бабиного Яру вона відчула, що їх ведуть не просто у пункт сборів. Тоді вона скористалась тим, що поліцаї не бачили, і передала доньку Ларису знайомій, яку випадково помітила за поліцейським кордоном. Отже, вона врятувала свою доньку, але була вбита сама.

Довідково:

Більше інформації про «Камені спотикання» Києва (у тому числі фото та архівні матеріали) можна на сайті http://kyivstones.org,  з біографією Іди Цейтлін можна ознайомитися за посиланням:  http://kyivstones.org/tseitlin-sadovska-ida-naumivna/.

Перейти до спискуВерсiя для друку