Головна  →  Новини  →  18 грудня 2017

24 грудня на Софійській площі вперше урочисто святкуватимуть Святий вечір за Григоріанським календарем

24 грудня на Софійській площі біля Головної ялинки України кожен матиме змогу відчути чарівну атмосферу Різдва Христового: тут урочисто святкуватимуть Святий вечір «Україна та світ святкують Різдво Христове разом». Про це розповіла сьогодні на прес-брифінгу директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

Зокрема, за її словами, із 15:00 розпочнеться конкурс родинної колядки. Учасники отримають подарунки, а переможець – цінний приз.

О 17:00 відбудеться святковий концерт за участю співачок Rulada, Оксани Козунь, гуртів «Квант», «Подих свободи», «ManSound» та інших виконавців. Крім цього, на головній різдвяній сцені країни голови Церков помоляться за Україну.

Дітей і дорослих також очікуватиме вертеп-постановка зі справжніми тваринами.

«Крім того, з міркувань безпеки локацію «Містечко Санти» перенесено з Марійського парку на площу Лесі України. Площу прикрасять оригінальними яскравими світловими інсталяціями для фото- та відеозйомки. У теплих будинках-наметах гостей «Містечка Санти» зустрічатимуть Санта Клаус із родиною та помічниками-ельфами, проходитимуть майстер-класи та ігри, екскурсії. Працюватимуть фуд-корти і різдвяний ярмарок. Активні гості обов’язково вподобають галявину, обладнану для снігових ігор та змагань. А допитливих чекає цікавий розвиваючий квест. Також у програмі різноманітні атракціони, вікторини та інші розважальні заходи», – розповіла Діана Попова.

Протягом роботи містечка буде виділено окремий день для відвідування казкових майстер-класів дітками учасників АТО та внутрішньо перемішених осіб, дітками з особливими потребами та дітками з дитячих будинків, які отримають новорічні подарунки.

Разом із тим, скасовано новорічний фестиваль у Центральному парку та ярмарок у парку імені Тараса Шевченка, але 19 грудня о 16:00 буде відкрито новорічну ялинку Шевченківського району.

Загалом під час зимових свят заплановано 15 новорічних проектів, у рамках яких відбудеться щонайменше 40 різноманітних акцій, концертів і заходів. Із 19 грудня до 14 січня у 13 муніципальних театрах відбудеться 380 тематичних вистав, які відвідають близько 100 тисяч глядачів.

«У Будинку художника з 22 грудня до 14 січня триватиме велика Всеукраїнська різдвяна виставка. Святковий мистецький захід поєднає у своїй експозиції творчі досягнення сучасних мистців з усієї України – понад чотири сотні творів різних жанрів. Також різноманітні книжкові виставки, майстер-класи та святкові акції відбуватимуться у бібліотеках і музеях міста. У муніципальних кінотеатрах на малечу очікують розважально-ігрові програми, конкурси, кіноранки з показом мультфільмів», – розповіла Діана Попова.

19 грудня, окрім засвічення Головної ялинки столиці, святковими вогнями засяють новорічні ялинки в усіх 10 районах міста. Відбудуться театралізовані свята за участю майстрів мистецтв, фольклорних аматорських колективів. Усього протягом свят проведуть понад 200 тематичних заходів.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку