Головна  →  Новини  →  10 жовтня 2017

На бульварі М.Примаченко з’явилась перша арт-інсталяція

На бульварі Марії Примаченко в рамках проекту PrimaMariaArtBoulevard встановили першу арт-інсталяцію.

Сьогодні, 10 жовтня, на бульварі Марії Примаченко встановили арт-інсталяцію, яка стане першим об’єктом в рамках проекту PrimaMariaArtBoulevard.Основнім елементом інсталяції став жовтий лев  - персонаж картини «Звір гуляє».

Відомо, що свого часу Марія Примаченко мріяла зібрати митців і розмалювати будинки в різних містах: «…що за дива витворили б - цвів би не лише садами Київ. Будинки б сміялися до людей...».

«PrimaMariaArtBoulevardє втіленням мрії самої художниці. І сьогодні ми стали на крок ближче до неї, адже встановлення цієї арт-інсталяції означає  старт практичної реалізації проекту. І вже зовсім скоро житлові будинки та адміністративні споруди, які розташовані на бульварі, перетворяться на справжні арт-об’єкти. Їх прикрашатимуть мурали за мотивами робіт Марії Примаченко. Також буде створена низка оригінальних арт-об’єктів, які являтимуть собою втілення персонажів художниці в скульптурі. Таким чином, весь бульвар перетвориться на цілісний арт-простір», - зазначає автор ідеї проекту Едуард Ахрамович.

«Сьогодні арт-інсталяції вже стали своєрідним трендом, особливо в сфері паблік-арту. Те, що PrimaMariaArtBoulevard починається саме з такого арт-об’єкту є дуже символічним. Сутність будь-якої інсталяції полягає в зміні контексту, яка створює різноманітні модифікації смислів та гру значень. У випадку з інсталяцією на бульварі - це звір, який з картини художниці в буквальному сенсі «вийшов» на вулицю, проте потрапив не в природнє середовище проживання, а став частиною міста», - говорить голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук.

Нагадаємо, PrimaMariaArtBoulevard – це арт-проект присвячений творчості видатної української художниці Марії Примаченко. Його унікальність полягає в тому, що одна з вулиць Києва стане цілісним простором, в якому буде втілено фантастичний світ художниці. На арт-об’єкти перетворяться житлові будинки, офісні споруди, підземний перехід та практично всі елементи бульвару.      Вінстане своєрідним музеєм під відкритим небом в якому оселяться персонажі з полотен видатної мисткиніartnaїve.

В рамках проекту за мотивами робіт Марії Примаченко будуть створені 16 тематичних скульптурних композицій, 3 стилізовані тематичніарки, 2 вхідні скульптурні групи, серія мистецьких стінописів. Крім того, заплановане тематичне облаштування підземного переходу на перетині бульварів Марії Приймаченко та Лесі Українки, який прикрашатиме панно з мозаїки, а також встановлення меморіальної дошки та монументу М.Примаченко, де кожного року в День народження художниці 13 січня будуть вшановувати її пам’ять. Протяжність арт-бульвару складатиме 500 м.

Зазначимо, що арт-інсталяція надана ТРЦ Gulliver. У серпні цього року жовтий лев та інші фантастичні звірі Марії Примаченко протягом п’яти тижнів зустрічали відвідувачів ТРЦ Gulliver в рамках акції до Дня Незалежності «Шануй рідне».

 За ходом проекту ви можете спостерігати на офіційній сторінці бренду PrimaMariaу facebook
https://www.facebook.com/PrimaMariaBrand/

За додатковою інформацією звертайтесь:

067 133 58 74       
[email protected]
Ксенія Габдрахімова, pr-менеджер

Перейти до спискуВерсiя для друку