Головна  →  Новини  →  11 травня 2017

До схвалення рішення Радою ЄС щодо безвізового режиму Сергій Мартинчук урочисто підняв Державні Прапори України та Європейського Союзу

До схвалення рішення Радою ЄС щодо безвізового режиму Сергій Мартинчук урочисто підняв Державні Прапори України та Європейського Союзу

11 травня 2017 року, представник Президента України в Печерському районі Сергій Мартинчук урочисто відкрив церемонію підняття Державного Прапора України та Прапора Європейського Союзу напередодні відзначення Дня Європи та у зв’язку із рішенням Ради ЄС про схвалення законодавчої пропозиції щодо запровадження безвізового режиму для громадян України. Фотозвіт.

Церемонія відбулася на площі перед будівлею Печерської районної в місті Києві державної адміністрації за участю зіркового ведучого, у тому числі й «Євробачення-2017», Андрія Джеджули.

В урочистому заході взяли участь: Герой України, Начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, генерал-майор ГОРДІЙЧУК Ігор Володимирович, родини Героїв Небесної Сотні, ветерани АТО, командири військових частин Національної Гвардії України, керівництво Печерського УП ГУНП в місті Києві, Печерського РУ ГУ ДСНС України у м. Києві, Почесна варта Національної Гвардії України, представники військових навчальних закладів; депутати Київської міської ради, представники місцевих еліт та дипломатичного корпусу, лідери учнівського самоврядування та інші.

Всього у заході взяло участь понад 300 осіб.

Очільник Печерського району та переможці Міжнародних та Всеукраїнських учнівських олімпіад з іноземних мов, підняли Державні Прапори України та Європейського Союзу на площі перед будівлею райдержадміністрації.

Після церемонії підняття Прапорів очільник Печерського району Сергій Мартинчук виступив з промовою перед присутніми, в якій відзначив, що Європа – це є майбутнє України, це є національна ідея, яка об’єднує український народ, об’єднує всю Україну.

«День Європи в Україні – це символ мирної співпраці між державами, який ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Святкування Дня Європи для нас вже стало традицією, невід’ємною частиною життя, тому що цей день – свідомий вибір успішного майбутнього України», - констатував Сергій Мартинчук.

Також, голова Печерської райдержадміністрації процитував вислів Президента України Петра Порошенка зі звернення до Дня Європи у 2016 році:

«Сьогодні саме ми, українці, захищаємо Європу від варварства, тиранії, тероризму, агресії, мілітаризму, які нависли над всім нашим континентом. Ми, українці, сьогодні на передовій захисту європейської цивілізації. Наша Революція Гідності – була революцією за Європу. Наша боротьба проти російської агресії – є боротьбою за Європу. Тому День Європи – це є наше українське, історичне свято».

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука для присутніх іноземних гостей було перекладено на англійську мову ведучим Андрієм Джеджулою.

Наприкінці урочистої церемонії був проведений марш військовослужбовців та студентів військових ВУЗів з оркестром.

Відкрили урочистий марш рота барабанщиків та ліцеїсти Київського  військового ліцею імені Івана Богуна. Після, курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації продемонстрували свої стройові навички.

Урочистим кроком також урочисто пройшли військовослужбовці частини 3066 Національної гвардії України та військовослужбовці частини 2260 з охорони дипломатичних представництв та консульських установ Національної гвардії України. 

Урочисті марші супроводжували оркестр військового інституту телекомунікацій та інформатизації, військовий оркестр Національної  Гвардії  України, оркестр військової частини 2260 Національної Гвардії України.

Завершив урочистий марш - показовий  виступ спеціального батальйону Почесної варти Національної Гвардії України.

Перейти до спискуВерсiя для друку