Головна  →  Новини  →  27 вересня 2016

Їх розшукують Збройні Сили України!

Їх розшукують Збройні Сили України!

У час коли в нашій державі напружена ситуація викликана сепаратиськими діями та прямою агресією на Сході України, коли велика кількість патріотів України героїчно виконує свій військовий обов’язок в рядах Збройних Сил України, є громадяни, які ганьблять високе звання захисника Вітчизни, самовільно залишають військові частини та вчиняють дезертирство.

Тому, з 1 вересня 2016 року в місті Києві проводиться широкомасштабний розшук військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини та місця служби.

У зв’язку з цим, відповідно до доручення Київської міської державної адміністрації та листа Київського міського військового комісаріату, Печерська районна в місті Києві державна адміністрація надає список військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини (місця служби) або не вийшли на військову службу, та обліковані за Центральним управлінням Військової служби правопорядку (по м. Києву) за Печерський РВК м. Києва станом на 26.09.2016.

Дана інформація щодо розшуку військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини, чи місце несення служби, може сприяти поверненню синів України до військових частин, а у разі неявки їх дії матимуть ознаки злочину, які підпадають під кримінальну відповідальність, а саме за такими статтями:

-   ч.3. ст. 407 Кримінального кодексу України, самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років;

-   ч.1 ст. 408 Кримінального кодексу України, дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або з лікувального закладу, караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років;

-   ч.3 ст. 408 Кримінального кодексу України, дезертирство вчинене в умовах особливого періоду, карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років.

Перейти до спискуВерсiя для друку