Головна  →  Новини  →  14 вересня 2016

У Київраді хочуть продовжити період переоформлення “Карти киянина”

У Київраді хочуть продовжити період переоформлення “Карти киянина”

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили внесення змін до міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2016 — 2018 роки.

Відповідно до проекту рішення, планується продовжити термін користування «Карткою киянина» до 1 квітня 2017 року. Таким чином, власники картки, які не встигли її замінити, матимуть додатково пів року для переоформлення, при цьому не втрачаючи пільги на проїзд у метрополітені.

На момент введення тимчасової адміністрації у банку «Хрещатик», у системі «Картка киянина» було зареєстровано 633,9 тисяч громадян, які мають право на пільговий проїзд у київському метрополітені. На теперішній час, за інформацією «Ощадбанку», переоформлено більше 200 тисяч карток.

«Нам потрібно зараз убезпечувати користувачів «Картки киянина». Наразі не переоформили картки більш, ніж 400 тисяч громадян. Процес переоформлення картки в «Ощадбанку» триває 3-4 тижні. Наше рішення надасть можливість максимального соціального захисту пільгових категорій киян та переселенців на період перевипуску «Картки киянина» іншою банківською установою», – зазначає голова бюджетної комісії Андрій Странніков.

Відповідне рішення сьогодні також погодила постійна комісія Київради з питань охорони здоров’я та соціального захисту.

Джерело: КМР

Перейти до спискуВерсiя для друку