Головна  →  Новини  →  20 квітня 2018

21 квітня у Києві відбудеться щорічний Благодійний віденський бал

Уже цієї суботи, 21 квітня, у Києві відбудеться щорічний Благодійний віденський бал, присвячений спортивним досягненням, адже він проходить напередодні фіналу Ліги Чемпіонів у Києві. Про це повідомляють організатори заходу.

«Віденський бал повернувся до Києва як масштабний міжнародний щорічний проект у 2017 році, і тепер ми щороку будемо присвячувати його знаковим подіям для міста, всієї країни. Минулого року це було Євробачення, зараз – Ліга Чемпіонів. Щоразу бал стає великою благодійною соціальною ініціативою, яка знаходить все більший відгук в українському суспільстві», – зазначила ексклюзивний організатор віденських балів у Києві, генеральний директор групи компаній Brandberg Марина Ігнатуша.

Бал-2018, за віденською традицією, відкриють 35 пар дебютантів, серед яких цього року є учасники АТО, артисти, спортсмени, актори та співаки. Вони виходитимуть на танцпол під мелодії Йоганна Штрауса, Вольфганга Амадея Моцарта, Йозефа Гайдна, які виконуватиме симфонічний оркестр «Київ-Класик» під керівництвом артиста ЮНЕСКО в ім’я миру, маестро Германа Макаренка. Цей знаний колектив багато років створює художню програму віденських балів в Україні та за кордоном.

Для гостей співатимуть солісти Віденської опери Крістіана Дрехера та Національної опери України Сусанни Чахоян, а також молоді оперні виконавці Маріам Равашдех та Олександр Юпатов, який вже має досвід співпраці з Віденською філармонією у Китаї. Святковий виступ відомого українського композитора, піаніста-віртуоза Євгена Хмари стане справжнім подарунком для шанувальників вишуканої класики.

У танцювальній програмі балу-2018 є падеграс, фокстрот, танго, і, звичайно ж, вальс та полонез. Передбачені майстер-класи від відомих хореографів, хореографічні подарунки та сюрпризи.

Як і на кожному віденському балі у світі, у Києві відбудеться благодійний аукціон – на нього надали лоти відомі спортсмени Еліна Світоліна, Андрій Шевченко та Олександр Шовковський і багато інших. Підуть із молотка й боксерські рукавички Київського міського голови Віталія Кличка, які торік стали на балу найдорожчим лотом. А кошти від благодійного аукціону спрямують на програми столичного Центру реабілітації дітей із інвалідністю – інноваційного закладу, допомоги якого потребують щороку понад 8 тисяч дітей.

Найвідоміший український шоколадьє Валентин Штефаньо безпосередньо на балу створить авторський шедевр – дерево з шоколаду, на цей мистецький витвір витратять 15 кілограмів шоколаду, а дістанеться він одному з гостей на благодійному аукціоні.

Цього року на балу у Києві зустрічатимуть гостей віденського та паризького бального комітетів, у події братимуть участь відомі українські спортсмени, діячі культури, політики, дипломати.

Джерело: КМДА

Перейти до спискуВерсiя для друку