Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Від успіху України залежить світова безпека - Президент України на 11-й щорічній зустрічі Глобальної ініціативи Клінтона (CGI)

Опубліковано 28 вересня 2015 року о 09:02

Від успіху України залежить світова безпека - Президент України на 11-й щорічній зустрічі Глобальної ініціативи Клінтона (CGI)

Президент України виступив на відкритті Пленарного засідання "Майбутнє впливу" під час 11-й щорічній зустрічі Глобальної ініціативи Клінтона (CGI), яка розпочалася сьогодні в Нью-Йорку. Глава держави у своєму виступі зазначив, що від успіху вирішення ситуації в Україні зараз залежить глобальна безпека.

«Звичайно, я не можу це прийняти, але якщо теоретично Україна програє цю війну, глобальна безпека буде знищена. Я в цьому впевнений. Саме тому - це наша спільна справа, справа миру та безпеки в світі», - сказав Президент України.

«Після анексії Криму, після агресії на Сході України ми живемо в абсолютно іншому світі. Глобальна система безпеки не працює. Рада Безпеки ООН не працює так, як вона мала би працювати», - сказав Президент України, наголосивши, що більш за все Україна зараз потребує трансатлантичной єдності і солідарності. Президент зазначив, що українці борються не лише за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої країни. «Ми боремося за свободу і демократію у всьому світі», - заявив Петро Порошенко.

Президент відзначив, що Україна потребує допомоги, в тому числі - для укріплення своєї оборони. За словами Петра Порошенка, Україні не потрібна летальна зброя, але існує необхідність в забезпеченні засобами радіоелектронної боротьби. "Україна зараз - форпост глобальної свободи та безпеки, і ці додаткові інвестиції - це інвестиції у власну свободу та безпеку Європи та всього світу", - зазначив Петро Порошенко.

Президент наголосив на важливості того, щоб Україна залишалась головним пріоритетом для світової демократії.

«Нам потрібно, щоб питання Сирії, ІДІЛ, Північної Кореї та інші проблеми не перекривали пріоритет українського питання, оскільки 45 млн людей хочуть бути та будуть європейською нацією із найвищими стандартами демократії та свободи», - сказав Петро Порошенко.

«Моя мрія, щоб сильна, незалежна, мирна та безпечна Україна була містком між Росією і Європою», - сказав 42-й президент США, запрошуючи Президента України до слова.

Петро Порошенко подякував Білу Клінтону за «унікальну можливість донести позицію щодо ситуації в України заради глобальної безпеки і миру».

Глава держави поділився з присутніми найважливішими зрушеннями, які сьогодні відбуваються в Україні в напрямку реформування державного управління, системи правосуддя, місцевого самоврядування та усіх сфер суспільного життя. Глава держави підкреслив, що влада в Україні була суттєво оновлена за рахунок громадських діячів та іноземних експертів, зокрема, призначених на посади міністрів. Багато робиться для створення атмосфери довіри інвесторів до України. «Кожен долар, який ви вкладаєте в економіку України, буде інвестований не лише у майбутній прибуток, але в мир, свободу та демократію. Ми чекаємо на інвесторів», - підкреслив Глава держави.

В свою чергу, Президент США Біл Клінтон нагадав, що перебуваючи на посаді, однією з основних цілей того часу, було зменшення ядерної зброї в світі, в тому числі у пострадянських країнах. Він нагадав, що Україна володіла одним з найбільших ядерних запасів і було підписано меморандум, в якому, за словами американського президента, «Президент Росії Борис Єльцин гарантував забезпечення територіальної цілісності України. Пізніше під час анексії Криму офіційна влада Росії пояснювала, що цей документ не був ратифікованих російською Думою».

Джерело: Адміністрації Президента України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux