Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

С.Мартинчук провів зустріч з Громадською радою до Дня місцевого самоврядування

Опубліковано 05 грудня 2014 року о 17:20
фото

4 грудня відбулась святкова зустріч керівника району Сергія Мартинчука з членами Громадської ради та головами органів самоорганізації населення (ОСН) мікрорайонів Печерського району з нагоди Дня місцевого самоврядування. Фотозвіт.

На початку зустрічі члени Громадської ради отримали проект плану проведення консультацій з громадськістю Печерської РДА на 2015 рік.

Під час вітального слова керівник району С. Мартинчук відзначив новий формат прозорості, відкритості та боротьби із корупцією у роботі райдержадміністрації, а також важливу роль Громадської ради. «Влада і громадськість мають нести спільну відповідальність за долю країни, тому питання пошуку оптимальних шляхів їх взаємодії є надзвичайно актуальним. Ви є своєрідним містком у відносинах влада-громада», - зазначив очільник району.

Модератор зборів та член Громадської ради Олена Донець підвела підсумки та здобутки у роботі Громадської ради та ОСН в 2014 році.

З поздоровленням з нагоди дня самоврядування виступила заступник голови Громадської ради Антоніна Птиця, яка подякувала райдержадміністрації за підтримку і співпрацю та вручила лист подяки голові Печерської РДА Сергію Мартинчуку.

На завершення заходу відбулось нагородження грамотами від голови Печерської райдержадміністрації до Дня місцевого самоврядування. Сергій Мартинчук побажав присутнім у Новому році щастя, здоров’я, успіхів та плідної співпраці на благо мешканців Печерського району.

ДОВІДКА.

Громадська рада при Печерській райдержадміністрації - постійно діючий колегіальний виборний консультативно-дорадчий орган, утворений для забезпечення участі громадян в управлінні державними справами, здійснення громадського контролю за діяльністю органів виконавчої влади, налагодження ефективної взаємодії зазначених органів з громадськістю, врахування громадської думки під час формування та реалізації державної політики.

На даний момент при РДА працює Громадська рада другої каденції в складі 21 особи. А в лютому 2015 року мають пройти установчі збори з обрання нового складу.

Органи самоорганізації мікрорайонів створені з метою захисту інтересів громадян у взаємовідносинах із органами місцевої влади та іншими структурами. Вони прагнуть до ефективного вирішення питань у сфері  житлово-комунального господарства, благоустрою, соціального захисту, дозвілля членів територіальної громади. Через ці органи забезпечується безпосередня участь громадян у вирішенні питань місцевого розвитку.

Всього в районі 13 ОСНів:

-         з 8-ми ОСНів мікрорайонів 1 не підтвердив свою легітимність,

-         з 5-ти ОСНів будинкових 3 в стадії реєстрації, 2 не підтвердили свою легітимність.

Таким чином легітимними на сьогодні є 7 ОСН мікрорайонів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux