Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Сергій Мартинчук зустрівся з представниками громадських організацій Азербайджанської Республіки та України

Опубліковано 20 червня 2017 року о 14:16

16 червня 2017 року голова Печерської райдержадміністрації провів зустріч з головою громадської організації по боротьбі зі СНІДом м. Баку (Азербайджан) Нофелом Шарифовим, президентом МБО «Східно–Європейське центральне азіатське об’єднання організацій ЛЖВ» Володимиром Жовтяком та керівником ГО «Маленьке серце з мистецтвом» Євгенією Смірновою. Фотозвіт.

Основною темою зустрічі були стан та перспективи співпраці України та Азербайджану в гуманітарній сфері, зокрема, розвиток співпраці, спрямованої на обмін досвідом між Україною та Азербайджаном щодо вирішення проблем у сфері громадського здоров’я, які ґрунтуються на досвіді впровадження інноваційних рішень та розширенні програм з метою впливу на епідемії ВІЛ-інфекції та вірусних гепатитів В і С.

Під час засідання представниками громадських організацій було запропоновано провести для працівників житлово-експлуатаційних організацій навчальні та пізнавальні семінари щодо використання індивідуальних засобів захисту, які при виконанні своїх функціональних обов’язків (збирання сміття з прибудинкових територій, в паркових зонах) допоможуть вберегти своє здоров’я від уколу голкою використаного шприца та пройти тестування швидкими тестами, які дозволяють отримати результат дослідження протягом декількох хвилин.

На сьогодні питання профілактики та боротьби з ВІЛ/СНІДом залишаються актуальними для світової спільноти. Адже масштаби поширення вірусу імунодефіциту людини набули глобального характеру і постають реальною загрозою соціально-економічному розвитку більшості країн світу. У теперішній час в Україні епідемічна ситуація з ВІЛ-інфекції залишається напруженою. Поширення у дитячо-молодіжному середовищі ризикованої поведінки щодо здоров’я та відчутна криза інституту сім’ї призводять до зростання рівня поширеності інфекцій. Зниження шкоди – це національна програма, спрямована на зменшення негативних наслідків, пов’язаних з вживанням наркотиків, яка ставить своїм завданням захист здоров’я і прав людей, що вживають наркотики, особливо ризику інфікування ВІЛ та ВГС.

Довідково:

Cтатистична довідка віл/снід Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України про офіційно зареєстровані випадки ВІЛ-інфекції, СНІДу та кількість смертей, зумовлених СНІДом, за травень 2017 року.

У травні 2017 року в Україні офіційно зареєстровано 1 441 випадок ВІЛ-інфекції серед громадян України та 1 серед іноземців.

За період 1987 - травень 2017 рр. в Україні офіційно зареєстровано 304 914 випадків ВІЛ-інфекції серед громадян України, у тому числі 96 911 випадків захворювання на СНІД та 42 987 смертей від захворювань, зумовлених СНІДом.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux