Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Президент впевнений, що всі добровольчі батальйони доєднаються до лав захисників Батьківщини під єдиним командуванням

Опубліковано 05 травня 2015 року о 09:14

Президент Петро Порошенко зазначив, що продовжується інтеграція добровольчих підрозділів до лав силових структур, щоб існувало єдине командування, і влада не дасть розкачати ситуацію навколо цього процесу і створити внутрішній конфлікт.

Глава держави в інтерв’ю телеканалу «СТБ» наголосив, що добровольці і волонтери відіграли надзвичайно важливу роль на початковому етапі війни, коли Україна фактично не мала своїх Збройних Сил. «Вони взяли на себе перший удар. Це унікальне українське явище – волонтери та добровольці», – сказав Петро Порошенко.

Говорячи про волонтерський десант в Міністерстві оборони, Президент відзначив, що, завдяки діям волонтерів, реформування Міністерства оборони відбулось швидше за інші міністерства, значно більш ефективно використовуються кошти бюджету, і сьогодні український воїн йде до війська добре нагодованим, екіпірованим та медично захищеним. «Я дуже вдячний українським волонтерам. Вони підставляють своє плече там, де бюрократична мащина працює недостатньо ефективно», – сказав Президент.

Щодо добровольців, Глава держави зазначив: «Щоб забезпечити єдине і ефективне командування і координацію дій всіх військових підрозділів, було запропоновано кожному влитися до лав ЗСУ, Нацгвардії, підрозділів МВС». За його словами, ця програма реалізована. «Славетні добровольчі підрозділи «Азова», «Дніпра-1», «Київ-1» та інші інтегровані кожен до відповідного силового чи оборонного підрозділу і дуже ефективно виконують завдання, яке ставиться командуванням», – сказав Президент.

«Залишився один підрозділ. Я вважаю, що процес відбувався дуже позитивно. Дуже вдячний народному депутату Дмитру Ярошу, який декілька тижнів тому став радником на громадських засадах начальника Генерального штабу, і розпочався процес інтеграції. Я впевнений, що він буде продовжений», – сказав Президент про ситуацію навколо Добровольчого українського комплексу (ДУК) «Правий сектор».

Глава держави відзначив, що з’явилася купка політиканів, які намагаються «розкачати лодку» і внести політичну складову в цю ситуацію. Президент заявив про принципову позицію: «Ніколи український солдат, український воїн не буде стріляти в свого побратима. Це штучна і провокаційна теза, яку вчора намагалися розповсюдити, щоб розкачати лодку, продемонструвати, ніби всередині Україні є внутрішній конфлікт, якого немає».

Глава держави наголосив на тому, що буде відновлено єдине командування. «Бійці мають право прийняти те рішення, яке вони вважають за необхідне – до Збройних Сил, до Нацгвардії або до МВС, або, якщо ні, – ставиться питання щодо резерву. Вибір залишається за тими хлопцями, які героїчно захищали Батьківщину», – наголосив Президент, додавши, що це буде предметом його прискіпливої уваги.

Глава держави також повідомив, що наступного тижня звернеться до Верховної Ради та Міністерства оборони з пропозицією створити короткотермінові командні курси для підготовки молодших офіцерів. «Декілька місяців інтенсивних навчань бійців, які мають величезний бойовий досвід і дуже добре себе зарекомендували в бою. Щоб для створення соціального ліфту та розвитку вони мали можливість закінчити курси і отримати перше офіцерське звання – молодших лейтенантів», – сказав Президент.

Джерело: Прес-служба Президента України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux