Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Печерська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Печеряни пропонують залишити в районі 97 МАФів

Опубліковано 19 листопада 2014 року о 16:57
фото

18 листопада у приміщенні райдержадміністрації відбулись громадські слухання щодо внесення змін до Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд (ТС) в Печерському районі. Фотозвіт.

За попередніми підсумками трьох слухань представники печерської громади пропонують залишити в районі 97 МАФів.

У обговоренні взяли участь заступник голови Печерської РДА Анатолій Невмержицький, представники райдержадміністрації і громадських організацій, підприємці та мешканці району.

Під час вступного слова, заступник голови зазначив, що робоча група працювала плідно та без втручання райдержадміністрації.

Керівник робочої групи Ю. Щербань доповів громаді щодо проведеної трьохтижневої роботи по складенню мапи розміщення МАФів у Печерському районі. Також Юрій Юрійович зачитав звернення до Печерського РУ ГУМВС України в м. Києві вжити термінових заходів для безумовного виконання існуючого мораторію в місті щодо недопущення встановлення на території району нових тимчасових споруд.

В робочій групі розділились думки щодо кількості продовольчих магазинів. З одного боку є пропозиції щодо встановлення продовольчих магазинів і є члени групи, які впевнені в тому, що потрібно залишити лише 5 магазинів.

Крім того, керівником робочої групи було запропоновано прибрати біотуалети біля М.Арсенальна, які псують історичний вигляд Печерська, адже у переході біля зазначеного місця функціонує громадська вбиральня. А також учасники підтримали демонтування так званої «розливайки» по вулиці М.Задніпровського та в подальшому разом боротися з цим негативним явищем міста Києва.

Слід зазначити, усі громадські слухання у Печерському районі проходили в рамках конструктивного діалогу та у спокійній робочій атмосфері. Практично всі рішення та пропозиції були підтримані присутніми одностайно.

Нагадаємо, 5 вересня поточного року головою Печерської райдержадміністрації Сергієм Мартинчуком та відділом контролю за благоустроєм району було запропоновано пропозиції до проекту Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд на території Печерського району.

Всього у Печерському району, із більш ніж 300 хаотично розміщених МАФів, пропонується залишити 97 тимчасових споруд по наступним напрямкам:

-         Преса – 31;

-         Побут – 28;

-         Продукти харчування –18;

-         Сувеніри – 1;

-         Торгівля релігійною продукцією – 4;

-         Туристичні – інформаційні послуги – 5;

-         Прийом вторинної сировини – 2;

-         Шиномонтаж – 3;

-         Змішаний асортимент – 5.

Зазначимо, що Комплексна схема розміщення тимчасових споруд – це текстові та графічні матеріали, якими визначаються місця розташування ТС, розроблені з урахуванням вимог будівельних, санітарно-гігієнічних норм, а також існуючих містобудівних обмежень, вимог щодо охорони навколишнього природного середовища та раціонального використання територій, охорони історико-культурної спадщини, земельно-господарського устрою (текстові та графічні матеріали у паперовому вигляді), у тому числі у вигляді набору геопросторових даних.

Запуск повноцінного функціонування Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд допоможе врегулювати ситуацію із МАФами у Києві. Саме цей інструмент дозволяє враховувати усі без винятку умови та обмеження щодо встановлення тимчасових споруд, визначені нормативними актами.

Публічність і відкритість Комплексної схеми дозволить уникнути зловживань як з боку представників влади, так із боку підприємців. А доступність інформації через мережу Інтернет дозволяє громаді контролювати процес.

Використані фотографії ГО «Духовна сила».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux