КМДА Київська міська державна адміністрація


5 липня 2016

Сергій Мартинчук доручив вжити заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій в Печерському районі

Сергій Мартинчук доручив вжити заходів щодо попередження надзвичайних ситуацій в Печерському районі

«У пожежонебезпечний період дуже важливо вживати максимально всіх необхідних заходів щодо недопущення на території центрального району столиці будь-яких надзвичайних ситуацій техногенно-екологічного характеру. Це стосується як безпеки дорожнього руху, так й громадського харчування», - зауважив голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук під час проведення засідання Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час проведення засідання Комісії були розглянуті листи Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), за результатами яких, очільник Печерського району Сергій Мартинчук затвердив перелік попереджуючих заходів щодо недопущення надзвичайних ситуацій на території району.

Зокрема, Комісією з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Печерської РДА вирішено:

Печерському управлінню поліції ГУ НП України у м. Києві, відділу патрульної поліції Печерського району УПП м. Києва Департаменту патрульної поліції НП України в м. Києві, Печерському РУ ГУ ДСНС України у м. Києві:

- вжити заходи щодо забезпечення безперервного автотранспортного руху на центральних автомагістралях району та попередження накопичення автотранспорту на перехрестях, утворення заторів.

Термін: постійно до завершення пожежонебезпечного періоду.

Печерському управлінню поліції ГУ НП України у м. Києві, відділу патрульної поліції Печерського району УПП Департаменту патрульної поліції НП України в м. Києві, Печерському РУ ГУ ДСНС України у м. Києві, управлінню житлово-комунального господарства та будівництва, комунальним підприємствам Печерського району та іншим структурним підрозділам Печерської РДА:

- вживати заходи щодо недопущення застосування відкритого вогню закладами громадського харчування, а також мешканцями в зонах відпочинку та в невстановлених місцях на території Печерського району міста Києва;

- здійснювати щоденний полив вулиць, проїжджих частин, тротуарів, прибудинкових територій і зелених зон;

- проводити роз’яснювальну роботу серед населення щодо обмеження перебування на відкритому повітрі у денні години (особливо під час підвищеної сонячної активності від 12 до 15 години).

Печерському РУ ГУ ДСНС України у м. Києві, управлінню охорони здоров’я, Оболонському міжрайонному управлінню ГУ Держсанепідемслужби у м. Києві, управлінню освіти та інноваційного розвитку, відділу підприємництва, торгівлі та споживчого ринку райдержадміністрації, КП «Шкільне»:

- посилити заходи за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах підвищеного епідемічного ризику – навчально-виховних закладах, літніх оздоровчих таборах, лікувально-профілактичних закладах, дитячих будинках, об’єктах торгівлі, громадського харчування;

- вжити заходи щодо забезпечення операторами ринку дотримання вимог транспортування, зберігання, технології приготування та реалізації харчових продуктів.

Відділу підприємництва, торгівлі та споживчого ринку, управлінню охорони здоров’я, Оболонському міжрайонному управлінню ГУ Держсанепідемслужби у м. Києві, відділу контролю за благоустроєм: 

- вживати відповідні заходи щодо підготовки місць для проведення сільськогосподарських ярмарок, прибирання їх напередодні та після завершення торгівлі, встановлення пересувних біотуалетів, урн, контейнерів для збору побутових відходів та їх своєчасного вивезення;

- вживати заходи щодо заборонити операторам ринку реалізації швидкопсувних харчових продуктів, харчових продуктів тваринного походження, без належного торговельно-технологічного обладнання, спецодягу та інвентарю. Не допускати реалізацію продуктів тваринного та рослинного походження без наявності відповідних документів.

Прийняті у межах повноважень рішення, є обов’язковими для
виконання керівниками підприємств, установ та організацій,
розташованих на території району незалежно від їх підпорядкованості та форм власності.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.