Головна  →  Новини  →  30 червня 2016

Пішохідна прогуляна по Києву для підопічних Територіального центру

Пішохідна прогуляна по Києву для підопічних Територіального центру

27 червня 2016 року, на передодні Дня Конституції України підопічним Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського районну міста Києва організували пішохідну прогулянку по вулиці Хрещатик. Фотозвіт.

Хрещатик – одна з найвідоміших центральних вулиць світу. Довжина головної вулиці столиці досягла 1200 метрів. Тут уже два століття поспіль вирує центр культурного, політичного та комерційного життя міста Києва.

Історики, які вивчають минуле Києва, і досі не мають єдиної думки, чому вулиця отримала саме таку назву. Дехто вважає, що вона з’явилася від Хрещатої долини, яка багато років тому була на її місці. Інші стверджують, що це був шлях, яким у X столітті кияни вирушили на хрещення.

Неспішно прогулюючись по його околицях, печеряни побачили історичні пам`ятники, чудові види розкішних будинків з величними колонами, а також незрівнянну архітектуру, створену, в основному, в 50-х роках ХХ століття. Вулиця Хрещатик - центральна «артерія» столиці, простягається від Європейської до Бессарабської площі. На вулиці розташовано багато цікавих і знаменитих пам`яток про які дізналися екскурсанти.

Екскурсія почалась з історії Європейської площі, на якій знаходиться відомий національний центр ділового та культурного співробітництва - Український дім. Європейська площа є початком головної вулиці Києва - Хрещатика. Зі слів екскурсовода, свою назву Європейська площа в Києві отримала завдяки однойменному готелю, що колись розташовувався на цьому місці. За весь час свого існування ця площа була декілька разів перейменована. Її історична назва - Кінна площа, оскільки тут проходили кінські ярмарки.

Прогулюючись Хрещатиком до площі Незалежності, екскурсанти пройшли багато красивих парків, які є улюбленим місцем народних гулянь. На площі Незалежності часто організовують концерти та інші розважальні заходи. Закінчилась екскурсія печерян на Бессарабській площі. Відомо, що в кінці XVIII століття тут була кінна поштова станція. У ті часи навколо станції проходили активні торги. Сюди приїжджали продавати фрукти та вино селяни з Бессарабії. Можливо, цим і пояснюється назва площі.

Під час екскурсії підопічні Територіального центру крім величних пам`ятників архітектури, побачили сучасні мальовничі ресторани, затишні кафе та безліч сувенірних магазинів.

Прогулянка центральною вулицею столиці в тіні знаменитих київських каштанів сподобалась усім присутнім.

Перейти до спискуВерсiя для друку