Головна  →  Новини  →  24 червня 2016

На Печерську провели науково-практичний семінар «Життєтворчий смисл педагогіки Януша Корчака у сучасній школі»

На Печерську провели науково-практичний семінар «Життєтворчий смисл педагогіки Януша Корчака у сучасній школі»

13 червня 2016 року у Кловському ліцеї №77 Печерського району відбувся науково-практичний семінар «Життєтворчий смисл педагогіки Януша Корчака у сучасній школі». Фотозвіт.

Науково-практичний семінар було організовано за підтримки голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука, управління освіти та інноваційного розвитку Печерської райдержадміністрації та Українським товариством ім. Януша Корчака.

Освітяни київських шкіл, закладів освіти Полтавської області та Чорнобаївського району Черкаської області ознайомилися із практикою використання у навчально-виховному процесі багатогранної спадщини видатного педагога Януша Корчака, яку презентували голова Українського товариства ім. Я.Корчака, директор Кловського ліцею №77 Інна Співакова, засновник та президент товариства з 90-х років, кавалер ордену Золотого Хреста Республіки Польща, Петровська С. В., канд.істор.наук Іван Єрмаков, учні та учителі ліцею.

У ході семінару проведено творчу майстерню «Музейна педагогіка у виховній діяльності Кловського ліцею №77», круглий стіл «Життєтворчий смисл педагогіки Януша Корчака», а також презентовано авторський документальний фільм «Януш Корчак» та дитячий проект «Смерть не має права на останнє слово (за книгою Ганса Георга Фрідмана «Том Ласкер»).

Значний інтерес викликав у освітян досвід створення школи життєтворчості на базі Скородистицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Чорнобаївського району Черкаської області.

Перейти до спискуВерсiя для друку