Головна  →  Новини  →  21 червня 2016

21.06.2016 відкриється виставка «Ми ніколи не стали дорослими»

21.06.2016 відкриється виставка «Ми ніколи не стали дорослими»

Шановні кияни, гості столиці та представники ЗМІ!

21 червня 2016 року

о 14:30

голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації

Сергій Мартинчук

урочисто відкриє виставку скульптури «Героїзм і Холокост» та фоторобіт «Ми ніколи не стали дорослими», присвяченої Дню скорботи та вшануванню пам’яті жертв війни в Україні.

Запрошуємо взяти участь у даному заході! 

Адреса: м. Київ, вул. Суворова, 15 (1 поверх Печерської РДА).

Телефон для акредитації ЗМІ: 050 918 89 07; 097 325 97 07 (Катерина Печерська).

Детальна інформація:

Організаторами заходу виступили голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук та Всеукраїнська Єврейська рада, Історико-меморіальний музей «Героїзм і Холокост», Фонд «Пам’ять Бабиного Яру».

Метою виставки є збереження та увіковічення пам’яті загиблих під час війни від нацистського терору та політичних репресій, їх подвигу та жертовності.

Експозиція виставки «Ми ніколи не стали дорослими…», присвячена пам’яті дітей, страчених у Бабиному Яру складається з фотографій дітей, знищених фашистами. Ці матеріали були надані рідними, друзями, сусідами, які нині мешкають в різних країнах. Серед експонатів особисті речі розстріляних дітей (листи, дитячі книжечки).

В експозиції виставки «Героїзм і Холокост» будуть представлені скульптури, книги про Бабин Яр, Голокост, Другу Світову війну, видані Єврейською радою України. Особливу цінність представляють Книги пам’яті з прізвищами та фотографіями загиблих.

Виставка складається з стендів із зображенням жертв трагедії та їх особистих речей.

Пам'ять про мільйони невинно загублених людей під час війни житиме зажди та  буде нагадувати наступним поколінням про цю трагедію, яка була здійснена нацистами. Найкривавіша в історії людства війна зафіксована у наукових працях, архівних і музейних документах, фотографіях та інших видах культурної спадщини.

Запрошуємо усіх бажаючих відвідати виставку 21 та 22 червня 2016 року за адресою: м. Київ, вул. Суворова, 15.

Перейти до спискуВерсiя для друку