КМДА Київська міська державна адміністрація


14 червня 2016

Сергій Мартинчук, фахівці Печерської РДА та громадськість здали кров для військовослужбовців

Сергій Мартинчук, фахівці Печерської РДА та громадськість здали кров для військовослужбовців

14 червня 2016 року до Всесвітнього дня донора голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук разом з фахівцями Печерської районної в місті Києві державної адміністрації, громадськістю та представниками ЗМІ завітали до Центру крові Національного військово-медичного клінічного центру «Головного військового клінічного госпіталю», щоб здати кров для потреб лікувального закладу. Фотозвіт.

«В непростий для нашої держави час кожен може визначити свій вклад у спільну справу оборони рідної країни. Так, це вже вдруге працівники Печерської райдержадміністрації долучилися до доброї справи та прийняли участь у благодійній акції, здавши свою кров для постраждалих бійців. Я вважаю, що люди, які віддають частку себе на благо одужання, а інколи й спасіння життя військовослужбовців, заслуговують нашої поваги» - зауважив Сергій Мартинчук.

Щоб поповнити запаси донорської крові, близько 30-ти державних службовців та мешканців Печерського району прийшли здати кров для військовослужбовців. Вже на одинадцяту годину ранку, у відділенні переливання крові вишикувалась чимала черга. Перш ніж здати кров, кожен працівник проходив попередню перевірку на загальне самопочуття та безпечність складу крові.

На даний час значна частина крові та її препаратів, що виготовляються Центром крові ГВМКЦ «ГВКГ» МО України, використовуються для потреб лікування військовослужбовців Збройних Сил України, які отримали поранення під час збройного протистояння на сході України. Частину виготовлених препаратів крові Центр направляє для використання військово-медичними підрозділами, які надають медичну допомогу пораненим військовим у безпосередній близькості до зони АТО.

Роль Центру крові Національного військово-медичного клінічного центру «Головного військового клінічного госпіталю» в умовах сьогодення неможливо переоцінити. Центр виконує методологічні функції щодо інших військово-медичних підрозділів Збройних Сил України, узагальнює та здійснює наукове трансформування набутого досвіду, впроваджує нові методики в військово-медичну практику, здійснює практичні функції щодо заготівлі, переробки, зберігання, транспортування, використання компонентів крові тощо.

 

 



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.