Головна  →  Новини  →  10 червня 2016

Сергій Мартинчук взяв участь у фіналі кубку міста Києва з футболу серед студентів ВНЗ

Сергій Мартинчук взяв участь у фіналі кубку міста Києва з футболу серед студентів ВНЗ

9 червня 2016 року голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук завітав на стадіон «Динамо» ім. В. Лобановського, де відбувся фінал Кубку міста Києва з футболу серед студентських команд вищих навчальних закладів під егідою Футбольної асоціації студентів міста Києва. Фотозвіт.

У сезоні 2015/2016 до фіналу дійшли дворазовий володар Кубку і його чинний тріумфатор, команда «Меркурій», що представляє Київський національний торгово-економічний університет, з одного боку, а також збірна команда Київського університету імені Бориса Грінченка, з іншого.

На спортивному святі були присутні спортивні функціонери, очільники міста, викладачі ВНЗ, та більш ніж 6000 студентів, які прийшли підтримати своїх улюбленців.

Перший гол в грі забила команда КНТЕУ-Меркурій. До взяття воріт призвело стандартне положення на 21-й хвилині. Після навісу зі штрафного з лівого флангу Микола Березовський ударом головою переграв голкіпера і таким чином відкрив рахунок в грі. Цей рахунок протримався до перерви, який пройшов не менш яскраво, ніж сам матч, завдяки виступам черлідінгових команд обох університетів.

Другий тайм тримав глядачів у напрузі практично до останніх хвилин, студенти підтримували свої команди.

Напруга в кінці кінців згасла на 87-й хвилині, коли Максим Скрипник ударом в нижній кут приблизно з лінії штрафного з лівого флангу забив другий м'яч у ворота КубГУ.

Фінальний свисток зафіксував рахунок 2:0, і це означало, що команда КНТЕУ-Меркурій захистила свій титул і в третій раз стала володарем Кубку міста Києва серед студентських команд вищих навчальних закладів.

Після завершення гри, як і належить фінального поєдинку, відбулася церемонія нагородження переможців та призерів, яку проводили організатори (зокрема Футбольна асоціація студентів Києва) та почесні гості фіналу, в числі яких був і знаменитий гравець «Динамо» 80-х років - Вадим Євтушенко.

З рук Вадима Анатолійовича персональні нагороди отримали кращі гравці в складі обох команд - Олег Чоботар (КубГУ) та голкіпер переможців Дмитро Міхєєв (КНТЕУ).

Також прозвучало багато слів подяки, в тому числі на адресу президента ФК «Динамо» (Київ) Ігоря Суркіса, який вже давно підтримує розвиток студентського футболу.

Довідкова інформація:

Футбольна асоціація студентів міста Києва (ФАСК) створена у 1999 році. Основна мета - розвиток студентського футболу в м. Києві. Футбол сьогодні є одними із найпопулярніших засобів фізичного виховання студентської молоді.

Залучення студентів до активних форм здорового способу життя, сприяння в організації футбольних змагань у вищих навчальних закладах, проведення чемпіонату першості та Кубків м. Києва з футболу та міні-футболу серед студентських збірних команд ВНЗ – головні завдання Футбольної асоціації студентів міста Києва.

Перейти до спискуВерсiя для друку