Головна  →  Новини  →  6 червня 2016

На Печерську провели фінал Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів «Печерські каштани»

На Печерську провели фінал Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів «Печерські каштани»

4 червня 2016 року, у Міжнародному виставковому конгрес-центрі Києва «Українському домі» було проведено фінал Міжнародного конкурсу молодих дизайнерів «Печерські каштани» - свято краси, моди та неперевершеного таланту. Адже саме таким феєричним дійством є конкурс, який зібрав на цьому подіумі найкращих молодих модельєрів-дизайнерів з різних країн Світу. Фотозвіт.

Конкурс був заснований у Київському технологічному інституті легкої промисловості в 1955 році, і мав назву «Ситцевий бал». Сьогодні організатором конкурсу є Київський національний університет технологій та дизайну. Конкурс проходить за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Фінальний день Конкурсу став головним для всіх, адже були визначені переможці в різних номінаціях, а також володар Гран-Прі.

На початку шоу гостей привітав Національний оркестр народних інструментів України під керівництвом Віктора Гуцула. Своїм яскравим виступом вони створили атмосферу свята, а запальною грою та яскравими костюмами, які створили студенти Київського національного університету технологій та дизайну, зарядили всіх позитивом.

За традицією урочисту церемонію відкрив Президент конкурсу - ректор Київського національного університету технологій та дизайну Іван Грищенко. Він привітав всіх присутніх з цим грандіозним дійством, побажав натхнення та творчих відкриттів.

На подіумі були представлені найкращі роботи в номінаціях «Текстиль», «Взуття та аксесуари» та «Одяг». В ході показу вельмишановне журі оголошувало переможців і нагороджувало їх цінними призами. Для конкурсантів приємним стало нагородження також спеціальними призами від членів журі.

В рамках фестивалю були представлені фото та відео-роботи на фотоконкурс «Гаряча крига».

Нагороджували переможця Nicole Leonardi – професор італійського інституту Istituto Europeo Di Design та Ольга Маєлкова – голова приймальної комісії італійського інституту Istituto Europeo Di Design. Переможцем цього року стала дизайнер з України Ядвига Нетикша з колекцією «UFW Fall Winter 16/17».

Вітаємо всіх учасників та переможців конкурсу з його завершенням. Віримо, що участь в ньому буде сприяти професійному зростанню та подальшій творчій реалізації.

Перейти до спискуВерсiя для друку