Головна  →  Новини  →  26 травня 2016

Підопічні Територіального центру відвідали парк «Феофанія»

Підопічні Територіального центру відвідали парк «Феофанія»

25 травня 2016 року, підопічні Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Печерського районну міста Києва відвідали парк «Феофанія».

Екскурсіярозпочалась зісторії створення парку. Ірина Жукова, підопічна Територіального центру та волонтер - викладач факультету «Релігії світу», розповіла, що з 1861 року розпочався поступовий розквіт парку «Феофанія». З того часу, у парку зведено 4 храми: дерев'яна церква Чуда Архангела Михаїла, храм Всіх Святих, кам'яний храм Володимирської ікони Божої Матері та собор Святого Пантелеймона.

Ступивши на територію парку, не можна не помітити прекрасний собор Святого великомученика і цілителя Пантелеймона, який був заснований в 1905 році. Однією із цікавих особливостей будівлі Храму є рожево-білі стіни та вишукані купола. Храм святого Пантелеймона вражає не тільки своїм зовнішнім виглядом, але й чудодійною силою. У Храмі зберігається Володимирська ікона Божої Матері, ковчег із часточками мощей Пантелеймона - покровителя воїнів, мощі Серафима Саровського та Володимира Київського.

Впродовж екскурсії, печеряни пройшлись стежкою паломників та мали можливість набрати води з цілющих святих джерел (Пантелеймона та «Сльози Богородиці»).

Парк Феофанія - це одна з визначних пам'яток Києва, що поєднує в собі не тільки історичну цінність, але і чарівність живої природи. Над збереженням природи та архітектурних пам’яток працюють кваліфіковані архітектори та ландшафтні дизайнери, завдяки чому парк з кожним роком стає все красивішим.

Перейти до спискуВерсiя для друку