Головна  →  Новини  →  20 травня 2016

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Олександровича Мартинчука з Днем Європи!

Привітання голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Олександровича Мартинчука з Днем Європи!

Дорогі мешканці Печерського району!

Щиро вітаю вас з Днем Європи! Відповідно до Указу Президента в Україні це свято відзначається з 2003 року, але вже стало для нас доброю традицією.

Відправною точкою на шляху встановлення Дня Європи вважається Декларація Шумана. 9 травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман звернувся до народів європейських країн із закликом примиритись, об’єднатися і створити нову модель мирної співпраці європейських держав, яка б ґрунтувалася на спільних інтересах і цінностях.

Цей день є чудовим приводом продемонструвати прагнення людей жити у мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи, а також, ознайомитися з історією, економікою і культурою різних країн європейського континенту.

Знання національних особливостей, традицій – це вірний шлях до порозуміння та поваги між народами і відкритості людських сердець, яка руйнує будь-які кордони.

Зі Святом!

Перейти до спискуВерсiя для друку