КМДА Київська міська державна адміністрація


14 травня 2016

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Звернення голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука з нагоди Дня пам’яті жертв політичних репресій

Шановні печеряни!

Сьогодні, 15 травня, країна вшановує День пам'яті жертв політичних репресій. У цей день, ми згадуємо працьовитих та талановитих людей, цвіт нашої нації, які рішенням комуністичної влади були оголошені «ворогами народу». Мільйони людей було страчено фактично без суду і слідства, приречено на муки та голодну смерть у таборах.

То був час розпаду і безнадії. Моральні і фізичні муки торкнулися не тільки самих репресованих, але і їх рідних та близьких. Жертвою у ті лихі часи міг стати кожен, незважаючи на вік, національність, соціальну приналежність, ставлення до релігії.

Висловлюю свої співчуття всім, хто постраждав від необґрунтованих репресій та їх родинам. Сподіваюсь, що подібне ніколи не повториться та права людини й законність будуть свято додержуватись у наш час.

Ми повинні досліджувати свою правдиву історію і свідчити про неї перед майбутніми поколіннями та світом. Розкриття правди про страшні злочини минулого – один з найкращих способів вшанувати пам'ять жертв політичних репресій.

Вічна пам'ять безвинно загиблим, закатованим українцям!

Слава Героям, які живуть поруч з нами!



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.