КМДА Київська міська державна адміністрація


19 квітня 2016

Віталій Кличко та Сергій Мартинчук відвідали виставку тюльпанів на Співочому полі

Віталій Кличко та Сергій Мартинчук відвідали виставку тюльпанів на Співочому полі

Сьогодні, 19 квітня, Київський міський голова Віталій Кличко та голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук разом із Народними депутатами України відвідали відкриття виставки тюльпанів «Квітучі ріки» на Співочому полі Печерського ландшафтного парку. Фотозвіт.

На Співочому полі представлені квітучі композиції з тюльпанів 10 районів Києва.

На дільниці КП УЗН Печерського району, площею 237 кв.м., було висаджено 29700 цибулин тюльпанів різних кольорів і сортів, серед яких лілцієвидні, дарвінові та тріумф сорти середнього терміну квітування. Кольорова гама по-весняному барвиста: жовтий, червоний, білий, фіолетовий, рожевий, помаранчевий та малиновий.

Основним мотивом усіх композицій є безперервна квіткова ріка, як символ однієї із чотирьох стихій - стихії води, яка є життєдайною для весняного періоду. Саме за допомогою води, яка насичує життєвою силою насінину і виростає квітка. Переплетіння різнобарвних квіткових струмків несе у собі енергію весни для кожного з нас.

Композиційне рішення КП УЗН Печерського району окрім щільних посадок тюльпанів містить в собі ще й насичено-зелені мазки газону, який відтіняє та підкреслює яскравість кольорової гами. Також, застосовано відносно нову техніку посадки тюльпанів «дует» на певній ділянці висаджено по дві цибулини контрастних кольорів в одну лунку, що створює квіткову мозаїку.

Цього року на Співочому полі під час виставок буде організоване творче зонування: дитяча зона, кіно-простір тощо. Також, під час виставки заплановані цікаві фестивалі та концерти, розважальні програми для дорослих та дітей.

Виставка тюльпанів «Квітучі ріки» триватиме з 20 квітня до 29 травня 2016 року.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.