Головна  →  Новини  →  19 квітня 2016

Підприємцям можуть подовжити чинні ставки на оренду комунального майна до 31 грудня 2017 року

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань власності депутати погодили проект рішення про внесення змін до рішення Київської міської ради від 24.04.2015 №415/1280 “Про затвердження положення про оренду майна територіальної громади міста Києва”. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відповідно, зазначений проект рішення має на меті подовжити орендні ставки за майно територіальної громади Києва в розмірі 50% встановленого обсягу та орендної плати, визначеної за результатами конкурсу, до 31 грудня 2017 року.

Чинна редакція документу передбачає встановлення відповідних орендних ставок терміном на 1 рік від дати прийняття рішення.

“Різке збільшення вартості об'єктів права комунальної власності призводить до збільшення орендної плати, а при нестабільній економічній ситуації може призвести до відмови від оренди об'єктів комунальної власності міста. На сьогоднішній день є вільними близько 150 тис. кв. м нежитлових приміщень, які можуть бути надані в оренду. Це рішення сприятиме тому, що підприємці не відмовлятимуться від договорів оренди, окрім того, бюджет міста не понесе додаткових втрат”, — говорить перший заступник голови комісії Київради з питань власності Максим Конобас.

Відповідний проект рішення має також розглянути постійна комісія Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, після чого його винесуть на пленарне засідання Київради.

Джерело: КМР

Перейти до спискуВерсiя для друку