Головна  →  Новини  →  14 квітня 2016

Неплатоспроможніть банку "Хрещатик" не вплине на отримання соціальних виплат власникам "Картки киянина"

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати внесли зміни до рішення Київради від 3 березня 2016 №116/116 “Про затвердження міської цільової програми “Турбота. Назустріч киянам” на 2016-2018 роки”.

Проектом планується вилучити підпункт, яким передбачено надання матеріальної допомоги, що здійснюється шляхом зарахування коштів на картковий рахунок держателя “Картки киянина”.

“У програмі “Турбота на 2016-2018 роки” передбачені адресні виплати до Великодня 1-го травня і Дня пам’яті та примирення 8-го травня,  окремим категоріям громадян і люди не мають залишитися без них. Ситуація з банком “Хрещатик” поставила під загрозу ці виплати, тому що більше 90% отримувачів “Карток Киянина” були клієнтами цього банку. Саме цим проектом рішення ми технічно вилучаємо із програми Турбота прив’язку цих виплат до «Картки киянина». Адресну допомогу з нагоди свят можна буде отримати у такий же спосіб, як до запровадження “Картки киянина” — через поштовий переказ або на рахунок в банку”, — зазначив секретар Київради Володимир Прокопів, який є суб'єктом подання даного рішення.

Також проектом пропонується запровадити можливість здійснювати проїзд у метрополітені за посвідченням, що  дозволить власникам “Картки киянина” уникнути складнощів із проїздом у міському транспорті. У цій частині було внесено правку депутата Київради Олега Гелевея.  “Ми вносимо зміни, але ми не можемо ці зміни зробити безкінечними, тому комісія з питань охорони здоров'я і соціального захисту просить внести часові обмеження і в тих змінах, які ми пишемо в пункті 5.2 доповнити, що можна їздити за довідками та посвідченнями, але до 1 січня 2017 року, як і було в оригіналі програми “Турбота”, яку  ми прийняли, а з 1 січня — виключно за “Карткою киянина”,  — зазначив Олег Гелевей.

 Із відповідною правкою документ підтримали 99 депутатів.

 Джерело: КМР

Перейти до спискуВерсiя для друку