Головна  →  Новини  →  13 квітня 2016

Комісія з питань охорони здоров'я погодила спрощення процедури отримання “Картки киянина”

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров'я та соціального захисту депутати погодили внесення змін до рішення Київської міської ради від 17 квітня 2013 року №104/9161 “Про запровадження в місті Києві багатофункціональної електронної пластикової картки “Картка киянина”

Проектом пропонується затвердити зміни до Положень про єдиний реєстр утримувачів “Картки киянина” в частині реєстрації та видачі карток. Зокрема передбачається, що для отримання “Картки киянина” та відкриття поточного соціального рахунку картки, громадянин, який має право на пільги, доплати та компенсації, подає заяву до банківської установи — учасника проекту “Картка киянина”, без ідентифікації пільгової категорії та активації соціального додатка.

Відповідно спрощується сама процедура отримання “Картки киянина”, оскільки громадянам не потрібно буде подавати документи до управлінь праці та соціального захисту населення районних в місті Києві державних адміністрацій за місцем реєстрації або до Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА).

У проекті рішення передбачено, що банківська установа — учасник проекту “Картка киянина” самостійно  забезпечуватиме передачу відповідних документів до управлінь соцзахисту та Департаменту соцполітики. А вони своєю чергою здійснюватимуть ідентифікацію, реєстрацію та облік окремих категорій громадян, які мають право на пільги, доплати та компенсації.

Відповідне рішення мають також розглянути на найближчому пленарному засіданні.

Джерело: КМР

Перейти до спискуВерсiя для друку