Головна  →  Новини  →  30 січня 2016

Спростування інформації, озвученої народним депутатом Г.Кривошеєю: жодного учасника АТО не виселено з гуртожитків

Спростування інформації, озвученої народним депутатом Г.Кривошеєю: жодного учасника АТО не виселено з гуртожитків

29 січня 2016 року на пленарному засіданні Верховної Ради України народний депутат України Г.Кривошея у своєму виступі з трибуни оприлюднив недостовірну інформацію стосовно діяльності Печерської районної в місті Києві державної адміністрації та її голови Сергія Мартинчука.

Офіційно повідомляємо, що зараз в гуртожитках, що перебувають у сфері управління Печерської райдержадміністрації, проживають та зареєстровані 10 учасників АТО.

Виселення громадян із гуртожитків, згідно чинного законодавства, можливо у разі безпідставного зайняття ними житлової площі: відсутність реєстрації та ордеру на заселення.

Дійсно мало місце виселення мешканців гуртожитків, які не мали реєстрацію за місцем проживання та не надали жодного документу про підстави їх заселення у гуртожиток або документу, що давав би право на зайняття житлової площі.

Переважно, громадяни, які були виселені із гуртожитків, займали житлові приміщення згідно договорів оренди їх роботодавця із попереднім балансоутримувачем, які втратили свою чинність.

Печерська районна в місті Києві державна адміністрація, у тому числі - згадане депутатом Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Печерського району міста Києва» не виселили жодного громадянина, які займають житлову площу на законних підставах. Разом з тим, повідомляємо, що жодного учасника АТО з кімнат гуртожитків виселено не було.

Необхідно підкреслити, що Печерська районна в місті Києві державна адміністрація володіє інформацією про всіх учасників АТО, які мешкають на території району, і в межах власних повноважень надає їм всю необхідну допомогу.

Отже, факти, названі депутатом Г.Кривошеєю, не могли мати місце. І нам невідомо, який саме випадок мав на увазі депутат, оскільки він не назвав ані ім’я людини, ані будь-які інші дані. Заяви, скарги або звернення з цього питання до Печерської районної в місті Києві держаної адміністрації також не надходили.

А вислів про, начебто, здачу в оренду приміщень гуртожитків - цинічна брехня, яка взагалі не має жодного відношення до реальності.

Безпідставні звинувачення, що пролунали з парламентської трибуни, на нашу думку, є спробою представника фракції "Народний фронт" дестабілізувати роботу районної влади та розхитати її керівника, призначеного Президентом України.

Вважаємо, що оприлюднення недостовірної інформації паплюжить авторитет не лише народного обранця, а й самого парламенту як інституту влади. З необґрунтованими фантазіями, які депутат вважає фактами, радимо звертатися до прокуратури та інших компетентних органів, після перевірки яких, ми впевнені, жодне з оприлюднених звинувачень не підтвердиться.

Зі свого боку голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук звернеться до суду для подальшого розгляду висловлювань представника Політичної партії «НАРОДНИЙ ФРОНТ» Г.Кривошеї для захисту своїх честі, гідності та ділової репутації як посадової особи.

Перейти до спискуВерсiя для друку