Головна  →  Новини  →  25 січня 2016

До уваги водіїв та пішоходів!

До уваги водіїв та пішоходів!

Звернення голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука до учасників дорожнього руху:

Шановні учасники дорожнього руху!

У період снігопаду та через ожеледицю на дорогах, шановні водії, не залишайте власний автотранспорт на узбіччях вздовж доріг, не перешкоджайте руху пожежного та аварійно - рятувального автотранспорту, не перекривайте проїжджі частини доріг та під'їзди до будинків.

Звертаю увагу водіїв, якщо залишений транспортний засіб перешкоджатиме руху та заважатиме роботі комунальних служб, на порушників буде складено протокол за адміністративне правопорушення, а співробітниками поліції буде здійснюватися евакуація авто на штраф-майданчик.

А також, пам’ятайте, що в умовах зимової дороги ви не можете зупинити автомобіль так само швидко як в літній-осінній період.

Тому, щоб уникнути ДТП на дорогах, автовласникам необхідно:

- завчасно змінити літні шини на зимові, оскільки при температурі нижче 1 градусу літня гума вже починає втрачати свої зчіпні і гальмівні властивості;

- необхідно дотримуватися пониженого швидкісного режиму на автотранспорті - рухайтеся з тією швидкістю, що дозволить Вам повністю контролювати транспортний засіб;

- перед пішохідними переходами і перехрестями, необхідно заздалегідь пригальмовувати, проявляйте повагу до пішоходів;

- при перевезенні дітей в автомобілі необхідно використовувати спеціальні дитячі утримуючі автомобільні крісла.

Окрім цього, пішоходам рекомендую переважно використовувати громадський транспорт, обережно рухатись по тротуарах через ожеледицю та можливі зсуви снігу з дахів будинків.

Перейти до спискуВерсiя для друку