Головна  →  Новини  →  14 січня 2016

14-річна печерянка стала переможницею Всеукраїнського конкурсу учнівських есе з прав людини

14-річна печерянка стала переможницею Всеукраїнського конкурсу учнівських есе з прав людини

Сьогодні, 14 січня, у гімназії №117 ім. Лесі Українки відбулося урочисте нагородження переможниці всеукраїнського конкурсу учнівських есе з прав людини «Права людини і сучасні виклики України». Фотозвіт.

У нагородженні та привітанні переможниці взяли участь Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська, заступник голови Печерської районної у м. Києві державної адміністрації Анатолій Невмержицький, начальник управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА Тетяна Копил, директор Регіональної місії USAID в Україні Джеред Бартон, координатор Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» Сергій Буров та директор гімназії №117 ім. Лесі Українки Вероніка Нідзієва.

Від імені голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука ученицю 9-Б класу, Уляну Климюк нагородили подякою за високі досягнення в навчанні та перемогу у Всеукраїнському конкурсі учнівських есе з прав людини «Права людини і сучасні виклики України».

Всеукраїнський конкурс учнівських есе «Права людини і сучасні виклики України» організовано програмою USAID «Права людини в дії», яка впроваджується Українською Гельсінською спілкою з прав людини, в  рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав  людини.

Метою Конкурсу було сприяння реалізації Національної стратегії з прав людини (Указ Президента України № 501/2015), розвитку культури прав людини, поширення інформації про права людини, мотивація педагогічних працівників до навчання правам людини.

На конкурс було надіслано понад 400 робіт з усіх областей України, у яких старшокласники піднімали теми прав людини в умовах воєнного конфлікту, відповідальності влади, свободи совісті і свободи вираження поглядів, дискримінації та рівності у правах.

Цього року перемогу здобула учениця 6 класу Климюк Уляна, дівчинка зарекомендувала себе як старанна, сумлінна учениця, має високі досягнення у навчанні, відмінниця. Цього року стала призером ІІ (районного) етапу Всеукраїнської олімпіади з англійської мови. До речі, Уляна вивчає англійську мову з 4 років, багато подорожує, знайомиться з культурою та традиціями інших народів світу.

Чудернацький сон >>>

Перейти до спискуВерсiя для друку