КМДА Київська міська державна адміністрація


15 січня 2016

До уваги водіїв! У Києві очікується мокрий сніг, хуртовина та ожеледиця на дорогах!

До уваги водіїв! У Києві очікується мокрий сніг, хуртовина та ожеледиця на дорогах!

Голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук звертається до учасників дорожнього руху з проханням утриматися від поїздок у центр міста Києва та не залишати власний транспорт на узбіччях вздовж доріг, аби не перешкоджати роботі комунальних служб!

Шановні учасники дорожнього руху!

За даними українського гідрометеорологічного центру, 16 січня 2016 року в Києві прогнозують мокрий сніг, хуртовину та ожеледицю на дорогах.

У зв’язку з погіршенням погодних умов, шановні водії, утримайтесь від поїздок у центр міста Києва, не залишайте власний транспорт на узбіччях вздовж доріг, не перешкоджайте руху пожежного та аварійно - рятувального автотранспорту, не перекривайте проїжджі частини доріг та під'їзди до будинків.

Звертаю увагу водіїв, якщо залишений транспортний засіб перешкоджатиме руху та заважатиме роботі комунальних служб, на порушників буде складено протокол за адміністративне правопорушення, а співробітниками поліції буде здійснюватися евакуація авто на штраф-майданчик.

А також, пам’ятайте, що в умовах зимової дороги Ви не можете зупинити автомобіль так само швидко як в літній-осінній період.

Тому, щоб уникнути ДТП на дорогах, автовласникам необхідно:

-  завчасно змінити літні шини на зимові, оскільки при температурі нижче 1 градусу літня гума вже починає втрачати свої зчіпні і гальмівні властивості;

-  необхідно дотримуватися пониженого швидкісного режиму на автотранспорті - рухайтеся з тією швидкістю, що дозволить Вам повністю контролювати транспортний засіб;

- перед пішохідними переходами і перехрестями, необхідно заздалегідь пригальмовувати, проявляйте повагу до пішоходів;

- при перевезенні дітей в автомобілі необхідно використовувати спеціальні дитячі утримуючі автомобільні крісла.



При використанні матеріалів посилання на КМДА обов'язкове.