Головна  →  Новини  →  8 грудня 2015

Звернення голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією

Звернення голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією

Шановні печеряни!

9 грудня Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй проголосила Міжнародним днем боротьби з корупцією. У цей день в 2003 році була підписана Конвенція ООН проти корупції, яка набула чинності у грудні 2005 року, як міжнародно-правовий документ. Україна ратифікувала дану Конвенцію 18 жовтня 2006 року.

Україна набула статусу сторони цієї Конвенції, ми прийняли світові антикорупційні стандарти, визначених ООН. Але, нажаль, всі ці роки наша країна, за оцінками міжнародних агентств, займала лідируючі позиції  корупційних рейтингів. Прикро констатувати цей факт.

Президентом України Петром ПОРОШЕНКО визначені пріоритетні загальнодержавні напрямки діяльності у запобіганні та протидії корупції. Протягом поточного року проведено значну законодавчу та організаційну роботу направлену на боротьбу з корупцією та хабарництвом в нашій державі, наслідком якої є створення Національного Антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також завершується формування Національного агентства з питань запобігання корупції.

Хочу наголосити на тому, що тільки за участю широкого загалу громадськості ми зможемо досягти конкретних результатів у єдиній справі з запобігання та протидії корупції.

Звертаюся до кожного з Вас! Тільки разом, об’єднавши зусилля, ми зможемо ефективно боротися з проявами хабарництва.

У Печерській районній в місті Києві державній адміністрації для повідомлень про порушення антикорупційного законодавства, у тому числі й анонімних повідомлень, діє «Лінія довіри» за телефоном: (044) 280 40 80.

Також, можна звернутися до мене особисто, надіславши листа на електронну скриньку: [email protected]

Жодне Ваше повідомлення не залишиться поза увагою! Подолаємо корупцію разом!

Перейти до спискуВерсiя для друку