Головна  →  Новини  →  24 листопада 2015

Сергій Мартинчук провів круглий стіл з питань патріотичного виховання дітей та молоді

Сергій Мартинчук провів круглий стіл з питань патріотичного виховання дітей та молоді

Сьогодні, 24 листопада, голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук провів круглий стіл з питань організації роботи управлінь, відділів, служб, організацій Печерського району щодо національно-патріотичного виховання молоді. Фотозвіт.

У засіданні за круглим столом взяли участь: командир військової частини №3066 Національної Гвардії України, полковник Роман Леонович; військовий комісар Печерського районного у м. Києві військового комісаріату, підполковник Станіслав Макаренко; голова громадської організації «Редюїт» Вікторія Голуб та керівники структурних підрозділів Печерської райдержадміністрації.

«12 червня 2015 року Президент України Петро Порошенко підписав Указ №334/2015 «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді» з метою забезпечення системної взаємодії державних органів з громадськістю у питаннях, пов'язаних із національно-патріотичним вихованням дітей та молоді», – повідомив у своєму вступному слові Сергій Мартинчук. – «На сучасному етапі українського державотворення надзвичайно актуальною є проблема виховання у молодого покоління патріотичних почуттів, формування активної громадянської позиції. Патріотизм є нагальною потребою держави, якій вкрай необхідні національно свідомі громадяни, здатні забезпечити Україні гідне місце в цивілізованому світі, які своєю діяльністю та любов’ю до Вітчизни прагнуть створити дієве громадянське суспільство».

Очільник Печерського району також відмітив, що метою патріотичного виховання є становлення громадянина-патріота України, спроможного самовіддано забезпечувати її національну безпеку, знати свої права і обов’язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти єднанню українського народу, громадянському миру і злагоді в суспільстві.

«Сьогодні ми зібралися розглянути й обговорити перспективи патріотичного виховання молоді в Печерському районі, стратегію виховної роботи у закладах освіти в напрямку патріотичного виховання, розглянути складові виховної роботи в клубах за місцем проживання, а також визначити шляхи покращення національно-патріотичного виховання юного покоління», - відзначив голова Печерської райдержадміністрації Сергій Мартинчук.

Із докладами про роботу у напрямку національно-патріотичного виховання дітей та молоді виступили:

1. В.о. начальника управління освіти та інноваційного розвитку Печерської РДА Тетяна Копил.

З повним текстом виступу можна ознайомитись за посиланням: «Робота з патріотичного виховання молоді в закладах освіти Печерського району».

2. Начальник відділу культури, туризму та охорони культурної спадщини Печерської РДА Діана Маринич.

З повним текстом виступу можна ознайомитись за посиланням: «Роль закладів та установ культури в національно-патріотичному вихованні дітей та молоді».

3. Заступник директора Печерського районного у місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ніна Довгуша.

З повним текстом виступу можна ознайомитись за посиланням: «Національно-патріотичне виховання, як складова виховної роботи  з вихованцями клубів за місцем проживання».

Завантажити «презентацію».

4. Голова громадської організації  «Редюїт» Вікторія Голуб.

Завантажити «презентацію».

 

Патріотичний соціальний відеоролік:

Перейти до спискуВерсiя для друку