Головна  →  Новини  →  23 жовтня 2015

Про заборгованість по пенсійним внескам - в студії державної регіональної радіостанції «Голос Києва»

Про заборгованість по пенсійним внескам - в студії державної регіональної радіостанції «Голос Києва»

Нащо впливає заборгованість по сплаті внесків до Пенсійного фонду України? Дії керівників та застрахованих осіб у такій ситуації. Ці питання   стали темою розмови в ефірі радіостанції «Голос Києва», в якій брала участь начальник відділу платежів до пенсійної системи управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва Олена Матійчук.

В ході діалогу Олена Григорівна звернула увагу на те, що така заборгованість  - це не просто недоодержання коштів до бюджету Пенсійного фонду, а й втрата страхового стажу найманими працівниками. А також звернулась  до керівників підприємств всіх форм власності і нагадала, що саме  вони повинні усвідомити всю відповідальність за соціальне забезпечення не тільки сьогоднішніх пенсіонерів, а й за соціальні права та гарантії громадян, які працюють. З метою прискорення погашення існуючих боргів, запросила керівників підприємств-боржників до співпраці та розповіла про сприяння органами Пенсійного фонду у відновленні платоспроможності суб’єктів господарювання шляхом складання графіків погашення заборгованості.

Крім того, під час розмови Олена Григорівна розповіла про те, як громадяни самі можуть контролювати процес формування своєї майбутньої пенсії та про права застрахованої особи, якою є кожен найманий працівник.

Перейти до спискуВерсiя для друку