Головна  →  Новини  →  9 жовтня 2015

Легалізація заробітної плати найманих працівників

На сьогодні легалізація заробітної плати є одним із пріоритетних завдань. На жаль, сьогодні відносини між роботодавцями та найманими працівниками не завжди відповідають нормам чинного законодавства, та існує практика обговорення при наймі на роботу суми офіційної заробітної плати й нелегальних надходжень. Бажаючи збагатитися за будь-яку ціну, окремі працедавці свідомо ігнорують закони та розраховуються з найманими працівниками виплатою заробітку «у конвертах». А виплата заробітної плати таким способом або ж заниження реальних доходів, виплачених громадянам, відіграє негативну роль не лише при наповненні відповідних бюджетів, але й у майбутньому призводить до зменшення нарахованих сум пенсій. Тому самі громадяни мають стати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин.

Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м.Києва звертається до громадян – вимагайте від своїх роботодавців виплату заробітної плати відповідно до законодавства – прозоро і чесно, не погоджуйтесь на виплату заробітної плати «у конвертах». Пам’ятайте, що кожна гривня податку із заробітної плати, що надійде до бюджету, вплине на забезпечення Вашої гідної пенсії.

Також відповідально до цього питання мусять поставитися самі роботодавці, не порушувати Закон, оформляти належним чином трудові відносини зі своїми працівниками. Варто не забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків є грубим порушенням Законів України та передбачає адміністративну та кримінальну відповідальність.

Перейти до спискуВерсiя для друку