Головна  →  Новини  →  14 вересня 2015

У Києві діти переселенців та учасників АТО разом беруть участь у військово-патріотичних іграх на базі Нацгвардії

У Києві діти переселенців та учасників АТО разом беруть участь у військово-патріотичних іграх на базі Нацгвардії

За ініціативи голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука упродовж червня-серпня 2015 року в навчальному центрі «Старе» Національної гвардії України відбулося 3 збори-походи «Редюїт». Фотозвіт.

«Редюїт» – це безкоштовна військово-спортивна патріотична гра для дітей та підлітків віком 10-14 років.

В грі вже взяло участь 110 дітей та підлітків з сімей, які тимчасово переміщені із окупованих територій та зони проведення АТО, сімей, батьки яких є учасниками АТО, з багатодітних родин, з сімей, які знаходяться під опікою, з неповних сімей – клієнтів Печерського районного у м. Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Під час походів з дітьми проводилися військово-патріотичні ігри, спортивні змагання, із дітьми проходять заняття з початкової військової підготовки. Також діти командно змагаються із орієнтування на місцевості, стрільби з пневматичних гвинтівок, облаштування і маскування позицій, риття окопів, надання першої медичної допомоги тощо.

Заходи проходять під гаслом «В єдності сила!»

12 вересня 2015 року на території військової частини №3066 Національної гвардії України відбувся Перший дитячий фестиваль єдності «Редюїт» за участю голови Печерської райдержадміністрації Сергія Мартинчука, командування військової частини Нацгвардії України та голови громадської організації «РЕДЮЇТ» Вікторії Голуб.

 У фестивалі взяли участь 110 тих юних учасників зі всіх зборів-походів «Редюїт», а також їх батьки, друзі та інші.

Під час фестивалю діти оглянули військову техніку, ознайомились із зразками вогнепальної зброї та бойовою екіпіровкою військовослужбовців, взяли участь у воєнізованій естафеті та концерті дитячої творчості.

Окрім цього, для дітей провели показові виступи військових майстрів з єдиноборств та силових видів спорту.

Наприкінці святкового заходу учасники команд були нагороджені Подяками за участь у змаганнях, після учасники заходу скуштували солдатську кашу.

 

 

Патріотичний відпочинок для дітей у сюжеті Телеканалу новин «24»

 

Перейти до спискуВерсiя для друку