Головна  →  Новини  →  19 серпня 2015

Пільги по обчисленню стажу роботи реабілітованим громадянам

За період до 1 січня 2004 року громадянам, необґрунтовано притягнутим до кримінальної відповідальності, необґрунтовано репресованим і згодом реабілітованим,  час тримання під вартою, час відбування покарання в місцях позбавлення волі та заслання, а також перебування на примусовому лікуванні зараховується до стажу  в потрійному розмірі згідно ст. 58 Закону України «Про пенсійне забезпечення» № 1788.

 Зазначений період підтверджується довідками органів внутрішніх справ і зараховується до трудового стажу за наявності документів про реабілітацію (довідки суду, органів прокуратури, чи довідки суду про винесення виправдувального вироку).  

Засуджені не підлягають державному соціальному страхуванню,  за винятком осіб, що відбувають виправні роботи без позбавлення волі, незалежно від того, відбувають вони покарання за місцем колишньої роботи чи на інших роботах за вказівкою відповідного органу.

Звернути увагу  

Якщо в період відбування покарання в місцях позбавлення волі в’язні працювали і за цей період роботи сплачувалися страхові внески, такий період роботи зараховується до стажу роботи на підставі довідки органів внутрішніх справ і довідки Пенсійного фонду України про сплату страхових внесків.  

 За період після 1 січня 2004 року  стаж роботи обчислюється лише за умови сплати страхових внесків за даними системи персоніфікованого обліку страхових внесків.

За більш детальною інформацією рекомендуємо звертатись до громадської приймальні управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Кловський узвіз, буд. 14А. Приймальні дні та години: понеділок-четвер 9:00-18:00; п’ятниця: 9:00-16:45; обідня перерва: 13:00-13:45. Телефони для довідок: 280-71-92, 280-71-15.

Перейти до спискуВерсiя для друку