Головна  →  Новини  →  20 липня 2015

Як миттєво отримати інформацію про себе

Як не виходячи із свого помешкання миттєво отримати інформацію з Бази даних персоніфікованого обліку відомостей Пенсійного фонду України?

Уявіть собі, Ви влаштувались на роботу, отримуєте заробітну плату на банківську карту, вважаєте себе застрахованою особою, розраховуєте на соціальну підтримку від держави? А чи впевнені Ви у чесності і відповідальності свого роботодавця? Як переконатись у тому, що Ваше працевлаштування офіційне? Адже від легальної заробітної плати залежить не тільки майбутня пенсія. Від її наявності і розміру залежать і «лікарняні виплати», і виплати із фонду зайнятості у разі Вашого безробіття, і багато інших соціальних пільг і виплат.

Завдяки   ”Порядку надання органами Пенсійного фонду України послуг в електронному вигляді”, затвердженого постановою правління ПФУ від 7 вересня 2012 року № 16-1 (далі - Порядок 16-1), кожний громадянин має можливість у будь-який час, з будь-якої точки Земної кулі увійти в свій особистий кабінет на http://portal.pfu.gov.ua/ і натиском однієї кнопки миттєво отримати інформацію, що зберігається в Базі даних персоніфікованого обліку відомостей Пенсійного фонду України про його офіційний дохід з 2000 року і по теперішній час. Саме ці дані в подальшому будуть використані для розрахунку Ваших пенсійних виплат.

Так з чого ж почати процес реєстрації  на http://portal.pfu.gov.ua/ ? Усього два кроки.

Крок перший. Ви приходите із своїм паспортом і реєстраційним номером облікової картки платника податків (раніше ідентифікаційний код) до однієї з громадських приймалень управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м.Києва  і повідомляєте про своє бажання зареєструватися на Веб-порталі ПФУ. Спеціаліст управління за лічені хвилини реєструє Вашу заяву і надає Вам корінець із Кодом реєстрації.

Крок другий. Ви із будь-якої точки Інтернет –доступу створюєте особистий кабінет і активуєте аккаунт із вказаної Вами адреси електронної пошти.

Все. Ви-користувач.

Порядком 16-1 обумовлено набагато більше електронних послуг, що надає користувачам Веб-портал Пенсійного фонду.

Наприклад. Якщо Ви пенсіонер, натиском на кнопку «Виписка з пенсійної справи», Ви завантажите інформацію про розмір Вашої пенсії, термін закінчення виплати (стосується, наприклад, пенсії по інвалідності) , тощо.

Натиском на кнопку «Виписка з системи персоніфікованого обліку», Ви завантажите свої  «Індивідуальні відомості про застраховану особу» (ОК-5).

Ознайомитись із Порядком 16-1 можна за посиланням http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z1565-12

За більш детальною інформацією щодо реєстрації звертатись до управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м. Києва за адресами:

-  м.Київ, вул. Крутий узвіз, 4 , «Єдине вікно»;  каб.7;

-  м.Київ, вул. Кловський узвіз, 14 а, «Громадська приймальня» каб.9.

Приймальні дні та години:

понеділок-четвер: 9:00-18:00,

п’ятниця : 9:00-16:45

обідня перерва: 13:00-13:45.

Консультації з питань  системного супроводу за телефонами: 230-94-25, 280-70-87.

 

Перейти до спискуВерсiя для друку