Головна  →  Новини  →  8 липня 2015

Як виплачується пенсія у разі постійного проживання за кордоном?

Пенсійний фонд України Постановою від 20.05.2015 р. №10-1 вніс зміни до Інструкції про порядок переказування пенсій громадянам, які виїхали за кордон, та виплати пенсій пенсіонерам іноземних держав, які проживають в Україні.

Згідно з цією Інструкцією переказування пенсій за кордон, в тому числі по інвалідності внаслідок трудового каліцтва або професійного захворювання, та виплата пенсій пенсіонерам іноземних держав, які проживають в Україні, здійснюються на підставі міжнародних договорів (угод) у галузі соціального забезпечення, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, та законодавства України щодо виплати пенсій у разі виїзду пенсіонера на постійне місце проживання за кордон.

Переказування пенсій за кордон здійснюється Пенсійним фондом України через публічне акціонерне товариство “Державний експортно-імпортний банк України” (далі – уповноважений банк), якщо інше не передбачено міжнародними договорами.

Пенсії громадянам, які виїхали на постійне місце проживання з України до іноземних держав до 01 січня 1992 року, переказуються в іноземній валюті в попередніх розмірах на підставі рішень, зазначених у пенсійних справах, в тому числі прийнятих від Пенсійного фонду Союзу РСР.

Переказування пенсій здійснюється з дня припинення їх виплати в Україні.

Нараховані суми пенсії, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав своєчасно з власної вини, виплачуються за минулий час, але не більше ніж за три роки до дня звернення за отриманням пенсії.

Виплата пенсії здійснюється поштовими переказами або платіжними дорученнями.

За більш детальною інформацією звертатись до відділу призначення  та перерахунку пенсій, що розташований за адресою: м. Київ,вул. Кловський узвіз,14-А.Телефони: приймальня відділу пенсій - 280-71-62; громадська приймальня - 280-71-92

ПРИЙМАЛЬНІ ДНІ ТА ГОДИНИ: Понеділок-Четвер: 9:00-18:00

П’ятниця : 9:00-16:45. Обідня перерва: 13:00-13:45

Перейти до спискуВерсiя для друку